ОПЕНС радна соба волонтера има за циљ да пружи простор волонтерима и младим ентузијастима да осмисле активности за друге младе.

Пријави се!

У среду, 13.03. дружимо се са волонтерком Катарином Агбабом која је заједно са својим другарима и колегама Војиславом Ђорђевићем и Михаилом Гордићем осмислила радионицу – “Заједница глувих – јуче, данас и сутра!”. Радионица је осмишљена са циљем информисања младих о заједници глувих и наглувих особа, култури, традицији и идентитету као и о начинима комуникације са глувим особама. Идеја је да се кроз радионицу подиже свест младих о бројним баријерама са којима се глуве особе суочавају и рушењу предрасуда и стереотипа које су годинама пратиле заједницу глувих.
Први део радионице је презентовање културе, идентитета, права и генерално приближавање заједнице глувих. Други део радионице се односи на упознавање са поезијом и прозом на знаковном језику. Историја светске поезије на знаковном језику и поезија на знаковном језику код нас. И на крају извођење поезије на знаковном језику. Након тога, део представе “Додирујемо се…чиме? Сновима…” Културно уметничког друштва глувих Београда “Радивој Поповић”
Пријава учесника је обавезна и ради се преко ове онлине  форме  најкасније до 11.03. до краја дана. Одабраним учесницима ће бити послат маил потврде о учешћу на радионици у уторак 12.03.
Време и место одржавања радионице: Лазе Телечког бр.2, среда 13.03. Омладинска престоница Европе Нови Сад
ОПЕНС радна соба је организована у сарадњи са Асоцијацијом тумача српског знаковног језика која окупља професионалне преводиоце за српски знаковни језик са циљем да промовише професију, унапреди рад и образовање преводилаца као одговор на потребе заједнице глувих. Друштво у коме су корисници знаковног језика активни и равноправни грађани који могу да искажу своје потенцијале, чија се људска права у потпуности поштују, и који самостално учествују у одлукама о својим животима и образовању је визија којом се води. Вредности које заступа су професионалност, образовање и разумевање потреба.

Извор: Фејсбук

Leave a comment