Удружење студената информатике „ФОНИС” заједно са Истраживачко – развојним центром Факултета организационих наука, већ шесту годину заредом, организује пројекат „ФОН Хакатон”.

Пријави се на такмичење!

Сам пројекат се састоји из два одвојена дела – „Tech Challenge-a” и „Hakatona”, а има за циљ да подстакне младе људе да примене своје знање у решавању конкретних примера из пословне праксе.

„Tech Challenge-a” је такмичење које окупља креаторе инжењерских решења и нове генерације иноватора у стварању конкретног одговора на захтев крајњег корисника. Осам најбољих тимова, од по три или четири члана, ће током недељу дана интензивно развијати предлоге који ће представљати решења базирана на моделу реалног проблема. Такмичари задатак добијају 16. марта, а презентација финалних решења одржаће се 23. марта у просторијама Факултета организационих наука. На основу победничког решења „Tech Challenge-a” формира се тема „Хакатона”.

На „Хакатону” млади програмери имају 24 сата да реализују софтверско решење. Ове године „Хакатон” се одржава 23. и 24. марта, а на њему ће учествовати до 15 одабраних тимова од по три, односно четири члана. Уз технологију по избору и помоћ стручних ментора, тимови ће развијати најбоље решење и представити га стручном жирију. Учесници на тај начин стичу корисна искуства која ће им бити од великог значаја за напредак у каријери и професионално усавршавање.

Компанија „Saga New Frontier Group“, која послује на нашим просторима већ 30 година и вишедеценијски је лидер у систем интеграцији, ове године је узела позицију главне подршке „ФОН Хакатона“. Пионири су у консалтингу за дигиталну трансформацију и стални партнери ФОН-а, па је улагање у академске програме високо рангирано у мисији Саге.

Пријаве за „ФОН Хакатон” ће бити отворене до 10. марта, а право на учешће имају млади од 16 до 26 година из целе Србије и региона.

Више информација о самом такмичењу, и о пријави за  „Tech Challenge-a” и „Hakatona”, можете пронаћи на сајту овде.

Извор: Najstudent.com

Leave a comment