ОПЕНС-ов шарени штанд је јуче, на Сајму туризма у Београду, упознао заинтересоване младе из читаве Србије са Новим Садом и титулом Омладинске престонице Европе.

Док су једни играли игре на ВР-у и кроз њега се упознали са Новим Садом и ОПЕНС-овим симболима, други су писали писма ОПЕНС-у и распитивали се о активностима. Велики број младих је јуче, на ОПЕНС-овом штанду, могао да добије информације о организацији, радионицама, титулама и многобројним активностима које ОПЕНС оранизује. Да су ОПЕНС-ове боје пријемчиве свим посетиоцима, уверили су нас они мало старији, а ми смо их нашом енергијом на трен вратили у младост.

Само путовање и упознавање са Новим Садом није метафора. ОПЕНС се побринуо да се посетиоци бар на трен замисле у Новом Саду кроз игрице виртуелне реалности и да на том путу препознају заштитне знаке ОПЕНС-а.

ОПЕНС-ов видео клип са Сајма туризма.

Преносимо вам део атмосфере и њихове реакције.

Допада ми се савремена технологија јер помоћу ње и млади и стари могу да науче нешто о Новом Саду. Имали смо наступ, овде на Сајму, па смо запазили ОПЕНС-ов штанд и одмах смо дошли. Не знам шта је ОПЕНС, али сам се заинтересовао и волео бих да посетим Нови Сад, што пре, кажу најмлађи посетиоци.

Неки од њих су дошли са предзнањем о ОПЕНС-у и волели би да се више упуте у активности и да њима присуствују.

Чуо сам за ОПЕНС и дошао сам да се распитам о програмима и активностима јер је, такође, и моје друштво заинтересовано за сарадњу. Волео бих да дођем у Нови Сад, па чак и да живим тамо, јер сам чуо да ће током целе године бити много занимљивих догађаја.

Организатор ОПЕНС-а жели наставак сарадње са партерским организацијама у циљу интегрисања младих из других градова.

Веома је важно да се сарадња ОПЕНС-а и туристичке организација Новог Сада настави. ОПЕНС не промовише само своје програме, него и програме својих партнерских огранизација, којих има преко 42, и у сарадњи са нама добију велики број информација о Новом Саду. Наш штанд је посебан по енергији коју волонери представљају јер су и они сами део нашег тима. Штанд је сведен, препун је боја  и детаља које носимо, каже координатор ОПЕНС-а Вукашин Гроздановић.

Матеја Нинковић

Фотографије: ОПЕНС

Leave a comment