У петак, 22. фебруара, у 20.00  сати, у новосадској Синагоги наступиће Војвођански симфонијски оркестар под диригентском палицом Јозефа Суилена, док ће вече употпунити млади пијаниста Павле Крстић.

Млади пијаниста, Павле Крстић

Вече ће почети увертиром из опере „Царева невеста“, Николаја Римског Корсакова, потом ће уследити други клавирски концерт Сергеја Рахмањинова, који ће извести двадесетогодишњи пијаниста Павле Крстић, док је завршни део резервисан за  Моцартову Симфонију у Ес дуру.

Павле Крстић (1998) је студент клавира и стипендиста у класи проф. Павела Гилилова на Моцартеуму у Салзбургу и Музичкој академији у Лихтенштајну. Средњу музичку школу завршио је у Новом Саду, а тренутно је запослен као асистент на Моцартеуму за Музичке облике и Анализу. Извео је бројне соло наступе, камерне и наступе са оркестром у око 20 земаља. Добитник је преко 30 пијанистичких награда и награде АртЛинк за најперспективнијег младог уметника 2016. године.

Павле истиче да би волео чешће да наступа у Новом Саду

Павле каже да му је драго што му се указала прилика да се, после дужег времена, представи новосадској публици.

Никад пре  нисам свирао са Војвођанским симфонијским оркестром, али очекујем добру сарадњу, јер знам да су у одличној форми и да добро свирају, те се надам да ће публика уживати. Други Рахмањинов клавирски концерт је мој омиљени, што ће се на сцени вероватно и приметити. У плану ми је да чешће долазим у Нови Сад и да се сарадња са Новосађанима настави, каже Павле.

Војвођански симфонијски оркестар је основан 2011. године и од тада привлачи бројну публику на концерте  у Синагоги и Српском народном позоришту.

Улазнице за овај концерт можете наћи у Музичкој омладини Новог Сада (Католичка порта 2/II), као и два сата пре почетка концерта на месту догађања. Цена улазнице је 500,00 динара, а попуст од 50% је обезбеђен за студенте и пензионере.

 

Матеја Нинковић

Фотографије: Марија Ердељи

Leave a comment