За само шест дана, представа „Тартиф“ биће постављена и на репертоар најстаријег српског театра. Након успешно изведене премијере у Народном позоришту Сомбор, познати Молијеров комад „Тартиф“, у режији Игора Вука Торбице биће премијерно изведен у уторак, 19. фебруара, на сцени „Пера Добриновић“ у Српском народном позоришту.

Погледај премијеру!

Торбичин „Тартиф“ разликује се од класичног пре свега у текстуалном предлошку. Иако постоји одређени број Молијерових оригиналних стихова, већи део текста дело је редитеља или уобличен након глумачких импровизација. Тематски и по мотивима наслања се на
оригинални извор али се и разилази по питању ликова и односа. На значењском нивоу, Торбичин „Тартиф“ користи се као полигон за причање ововремене српске приче.

У представи играју Саша Торлаковић, Хана Селимовић, Нинослав Ђорђевић, Тијана Марковић, Марко Марковић, Биљана Кескеновић, Даница Грубачки, Марко Савић, Душан Вукашиновић, Немања Бакић, Милорад Капор и Драгана Шуша. Сценограф представе је Андреја
Рондовић, костимограф Јелисавета Татић Чутурило, а композитор Владимир Пејковић.

Представа „ТАРТИФ“ ауторски је пројекат Игора Вука Торбице рађен по мотивима оригиналне Молијерове драме у копродукцији Српског народног позоришта и Народног позоришта Сомбор.

Реприза је заказана за 20. фебруар.

Leave a comment