Најнаграђиванији домаћи филм у претходних пола деценије, Терет Огњена Главонића имаће премијеру у Новом Саду 21. фебруара у организацији удружења ОФФ Нови Сад.

Погледај премијеру!

Удружење ОФФ Нови Сад је током претходне године пред новосадску публику довело десетак регионалних филмских хитова који нису доспели на редовне репертоаре градских биоскопа. Са циљем да домаћој публици понуди што бољи ауторски филмски садржај, ОФФ Нови Сад наставља са својом мисијом и у 2019. години и то почевши са филмом Терет, који након београдске премијере крајем прошле године још није ушао у биоскопску дистрибуцију.

Редитељ филма, Огњен Главонић привукао је пажњу филмске јавности и публике својим претходним дугометражним филмом Дубина два, који се за разлику од Терета темом ратне 1999. бави документаристички. Терет прати неколико дана у животу Владе, возача хладњаче који без питања превози непознати терет за Београд. Владу тумачи регионална филмска звезда, Леон Лучев, а уз њега се појављују и друга позната лица: Павле Чемерикић, Тамара Крцуновић, Радоје Чупић, Игор Бенчина. Кроз личну причу једног возача, готово у виду роад филма, Терет
суптилно преиспитује догађаје који су до данас остали у сенци НАТО бомбардовања, а који су део наше колективне историје.

Терет је премијерно приказан на Канском филмском фестивалу прошле године, након чега је приказиван и награђиван на многим познатим фестивалима широм света, а 21. фебруара од 20h стиже и у новосадски Cinestar биоскоп у Big Shopping Центру. Пројекцији ће присуствовати и
редитељ, који ће након филма одговарати на питања публике. Карте за новосадску премијеру Терета коштају 300 динара и могу се купити на сајту или у пословници Gigstix-а.

Leave a comment