Geekstone Heroes Talks је путујућа једнодневна конференција настала из жеље за ширењем знања и вештина из области ИТ-а.

Пријави се!

Прва станица је Стартит Центар Шабац у суботу, 23. фебруара, са почетком у 11 часова. Након Шапца, конференција ће бити организована и на шест других локација у Србији. Идеја организатора  је путујућа једнодневна конференција настала из жеље за ширењем знања и вештина из области ИТ-а. Прва станица је Стартит Центар Шабац у суботу, 23. фебруара, са почетком у 11 часова. Након Шапца, конференција ће бити организована и на шест других локација у Србији.
Идеја организатора је да се кроз четири предавања обраде теме из различитих сегмената ИТ сектора: front end, back end, неуронске мреже и project menadžment. Предавања су конципирана тако да могу да понуде адекватан садржај почетницима, али и онима са ширим искуством у ИТ-ју. Поред едукативне улоге, конференција има за циљ повезивање и умрежавање са стручњацима из ових области на нивоу целе земље.

Предавачи и теме Како написати своју прву неуронску мрежу? 
Никола Живковић
Вештачка интелигенција, вештачке неуронске мреже и машинско учење су теме о којима брује све ИТ конференције. Осврнућемо се на структуру неуронских мрежа и приказати на који начин оне уче и како функционишу. Осим тога, истажићемо које све идеје су ови системи преузели из природе и како те идеје данас настављају да инспиришу целу ову науку. На крају, видећемо како имплементирати једноставну неуронску мрежу користећи програмски језик Python.

Front-end: шта људи мисле, а шта је заиста фронт-енд? 
Слађана Миљановић

Многе заблуде круже око front-end development-а. Већина људи не зна чиме се ови front-end developeri баве, иако за само занимање постоји велико интересовање. Слађана Миљановић ће вам представити чиме се заправо бави front-end developer и каква уверења људи имају о front-end development – у као занимању. Користећи личне примере Слађана ће се потрудити да разбије предрасуде о front-end developmentu и поделити потребне информације свим присутнима који желе да се баве овом области.

Од developera до Team Lead-a / Project Manager-a 
Милан Косановић
Да ли планирате да постанете Team Lead/ Project Manager или сте то тек постали, па не знате шта да радите? Како да се интровертни девелопер избори са променом одговорности и све ређим кодирањем? Шта је Imposter Syndrome? Многи инжењери током студија и на почетку каријере само желе да се баве кодирањем и дизајнирањем софтверских решења. Често не увиђају колико је битан тимски рад у развоју софтвера и нова улога их може дочекати неприпремљене. Милан Косановић је прошао кроз исте проблеме. На овом предавању представиће шта се све налази на путу од Software Developer-a до Team Lead-a и Project Manager-а, и како да се спремно суочите са новим одговорностима и изазовима.

Pair Programming 
Милан Косановић & Никола Живковић

Сигурно сте до сада чули за технику програмирања у којој два програмера раде за истим рачунаром – Pair Programming. Иако није популарана, јер повећава број “човек/сати” по пројекту, примена ове технике има многе предности. Искуствено се показало да се са оваквим начином рада постиже бољи квалитет софтвера и дизајн решења. Такође, сјајно функционише у комбинацији са TDD-ом. Током ове live-coding сесије које ће држати Милан Косановић и Никола Живковић моћи ћете да видите како је то када један инжењер имплеметира решење у C#, а други прегледа и даје сугестије. Такође, научићете зашто су битни принципи као што су SOLID, DRY i YAGNI.

Конференција је бесплатна и трајаће пет сати, са паузом за ручак и завршним дружењем. Сви заинтересовани могу погледати агенду овде  и пријавити се овде.

Извор: Najstudent.com

 

Leave a comment