Дом омладине Панчево позива све заинтересоване младе ауторе да пошаљу радове на овогодишњи 42. по реду конкурс за ,,Рукописе“ – Зборник поезије и кратке прозе младих са простора eks-Ju.

Како да боље организујем своје време
Пријави се на конкурс!

Конкурс ће бити отворен до 17. фебруара 2019. године, а право учешћа имају аутори који пишу на језицима екс-ЈУ, као и језицима националних мањина, између 15 и 30 година старости.

Треба послати до 3 песме и / или 3 кратке приче: песме дужине до 2, а приче до 3 куцане стране (дакле, до 7 000 карактера, величина фонта 12), потписане пуним именом и презименом, годином рођења, адресом, местом становања и државом, бројем телефона и и-мејлом ( Молимо да податке унесете у садржај мејла, као и у атачмент с радовима на врху стране) на: zbornikrukopisi@gmail.com или  адресу Дома омладине, ул. Светог Саве 10, 26 000 Панчево, Србија (са назнаком „за Рукописе 42”).

Није обавезно слати на обе адресе, већ по избору, обичном поштом или електронском, а предност је на електронској пошти. Молимо ауторе да поштују правила конкурса и рок за слање радова! Радови који стигну након предвиђеног рока неће се разматрати.

„Рукописи 42″ изаћи ће из штампе почетком маја текуће године, а у току маја планирана је и промоција у Панчеву, односно дводневни фестивал. Ауторима из Босне и Херцеговине, Хрватске, Словеније, Македоније и Црне Горе који не буду били у могућности да дођу на промоцију Зборника, примерци ће бити послати поштом.

Извор: Najstudent.com

Leave a comment