Домаћи филм, Такси блуз, редитеља Мирослава Стаматова, синоћ је премијерно приказан у биоскопу Cineplexx Promenada.

Премијера филма Такси блуз одржана је 17. јануара у биоскопу Cineplexx Promenada.

Радња филма

Такси блуз почиње као романтична комедија, али се кроз филм преплиће читав низ различитих жанрова. Филм нас води кроз ноћну смену једног наизглед обичног таксисте и приказује различите профиле људи који се смењују у возилу. Еволуција главног лика (Марка) испраћена је од тренутка када се у његов такси ушуња дечак (Дамир), па све до последње сцене.

Глумачка екипа филма Такси блуз.

Редитељ, Мирослав Стаматов, каже да филм представља емотивну вожњу од смеха до суза и назад:

Филм је сниман четири недеље на београдским улицама, искључиво ноћу и у контролисаним условима. Најкомплекснији део снимања је била потера и њу смо снимали читавих седам дана и за ту сцену су нам биле потребне три камере, каскадери, чак и дрон. Врло је комплексно радити филм са више различитих жанрова. Наша идеја је била да филм почне питко и комуникативно и да у једном тренутку ствари закомпликујемо.

Редитељ филма, Мирослав Стаматов.

Поред четири главна глумца, појављује се и читав низ људи људи који улазе и излазе из таксија и они на неки начин утичу на животе главних јунака и мењају их.

Једна од главних улога припала је Андрији Милошевићу, који игра таксисту, Марка, који има мисију да помогне дечаку да пронађе свог биолошког оца. Андрија каже да је домаћој сцени потребно више смеха и квалитетних филмова:

Овај филм вас чини  срећнима, говори о племенитости, великом срцу и љубави међу људима. У времену када се гледа сопствени интерес, филм нам доноси витештво једног малог човека који, поред разних околности, постаје зрео мушкарац.

Андрија Милошевић, у улози таксисте.

Милена Предић, у улози Тање диспечарке, помаже Марку да пронађе дечаковог оца и осваја његово срце. На крају смене сви ликови из возила излазе другачији.

Милена објашњава да је њен фах романтика и тврди да жене воле романтичне филмове и срећан крај:

Имамо два несуђена протагониста на почетку и чар је у томе што се они у току филма проналазе и схватају да су једно за друго. Транзиција ликова, какви су на почетку такви и на крају, даје посебан шмек целом филму.

Милена Предић, у улози Тање диспечерке.

Тодор Јовановић (Дамир) тумачи улогу малог дечака који је у потрази за својим биолошким оцем и помаже главним ликовима да пронађу себе и одрасту.

Ова је моја прва филмска улога, до сада сам глумио само у позоришту. Искуство је прелепо и лепо сам се слагао са целом екипом која ми је и помагала. Мислим да сам се добро снашао, али ја ипак бирам позориште, каже Тодор.

Тодор Јовановић, у улози дечака Дамира.

Филм Такси блуз је од данас на редовном репертоару у  биоскопима.

Матеја Нинковић

Фотографије: Марија Ердељи

Leave a comment