Новосадска новинарска школа и Fakenews Tragača вас позивају да се пријавите на обуку из области деконструкције дезинформација.

Пријави се на конкурс!

Дводневна обука биће одржана 1. и 2. фебруара 2019. године и реализоваће је наши експерти окупљени око редакције Факенеwс Трагача, а покриће области анализе медијског дискурса, анализе и проверавања чињеница, анализе визуелних трагова – видео материјала и фотографија, као и стандарде за истраживање, писање и уређивање текстова.

Позив је отворен за новинаре али и за студенте новинарства из целе Србије, посебно Новог Сада, Београда и Ниша. Обука је бесплатна, а одабраним учесницима ван Новог Сада биће покривени трошкови пута и смештаја. Број места је ограничен.

Своје пријаве можете слати, најкасније до 20. јануара 2019. на адресу: jelena@novinarska-skola.org.rs. У оквиру пријаве наведите име и презиме, годину рођења, број телефона, место у ком радите или студирате, своја професионална интересовања, као и због чега бисте желели да учествујете на тренингу. Одабрани учесници биће контактирани 24. јануара.

Најуспешнији полазници обуке добиће прилику да буду ангажовани као сарадници Fakenews Tragača.

Обука се реализује уз подршку НЕД-а у оквиру пројекта „Подстицање професионалног медијског извештавања“.

Извор: Портал Млади

Leave a comment