Коју кафу ти пијеш?

Боравак у кафићу има своје дражи уколико одаберемо амбијент које нам годи и наручимо кафицу која нам прија или нас опушта, весели наш дан. 

Некад се дружимо у кафићу, некад славимо, некад радимо… Углавном свако има своју навику – напитак који стално наручује. Да ли је то проверена врста кафе која вам одговара, да ли је то кафа на акцији или је специјална препорука кафића или некад са намером пробамо нешто потпуно ново.

Црна горка кафа је део моје свакодневнице. Пола шоље је права мера за мене, два пута дневно. Уколико радим, онда се број и количина повећавају. Ретко експериментишем са новим врстама кафа јер сам навикла на мирис и укус јаке црне горке турске кафе.

Понекад за промену наручим капућино са укусом – обожавам ванилу и кокос, може продужени eспресо  са млеком  јер волим ову врсту кафе слабију и количински већу него јачу а мању шољу. Често се кафа нуди у кафићу у пакет попусту са на пример детокс соком од цеђене наранџе, лимуна или мешавине са блендираном шаргарепом.

Веома често се наручује и Мока кафа, са чоколадним топингом и мрвицама, млеком и шлагом. Уколико желите нешто између еспреса и капућина онда је то Макијато, италијанска кафа која се служи у малим шољицама са пенушавим млеком.

Ви одлучите шта више волите, без обзира на тренд. Пробајте разно, али останите верни свом укусу. Турска, италијанска или 3 у 1, за тебе?

 

Сузана Марјановић

Фотографије: unsplash.com

 

 

Leave a comment