Централноевропски универзитет (CЕU) у Будимпешти расписао је конкурс за упис на мастер и докторске студије са стипендијом за школску 2019/2020. годину. Рок за пријаву је 31. јануар 2019. године.

Можда је ово стипендија за тебе!

Добра вест је да највећи број примљених студената добије неку врсту стипендије, а проценат студената који су у претходној школској години добили неки вид финансијске подршке је преко 85%.

КАКО КОНКУРИСАТИ
Уколико сте заинтересовани за студије на CЕU, молимо да своје интересовање изразите попуњавањем овог упитника. Како бисте конкурисали на неки од CEU програма, потребно је доставити:

  • Уверење о претходно завршеним основним студијама тј. мастер студијама уколико конкуришу на неки од програма на докторским студијама.
  • Доказ о положеном тесту енглеског;
  • Попуњену онлајн пријаву;
  • Два писма препоруке;
  • Биографија и додатна документа у зависности од тога за који департман се конкурише.

Документацију треба послати најкасније до 31. јануара 2019. године. Више о овој теми можете пронаћи на следећем линку. За одређене CEU мастер програме није обезбеђена финансијска помоћ, као што су: мастер програм глобалних економских односа, пословне аналитике, мастер програм у финансијама и мастер програм за управљање технологијама и иновацијама.

САЗНАЈ ВИШЕ НА БОШ-У
Уколико желите да сазнате више о процесу пријаве, доступним програмима и стипендијама можете доћи у Београдску отворену школу (Масарикова 5/16) на индивидуалне консултације, које је потребно заказати слањем поруке на имејл адресу akademsko.savetovanje@bos.rs или позивом на број 011 30 61 577.

О ЦЕНТРАЛНОЕВРОПСКОМ УНИВЕРЗИТЕТУ
Централноевропски универзитет у Будимпешти је од свог оснивања 1991. године до данас стекао репутацију престижног европског и светског универзитета који негује мултинационално и мултикултурално окружење. У 2017. години CEU је заузео 39. место на ранг листи најбољих светских високошколских институција (Times Higher Education Best Young University Rankings). Интердисциплинарни приступ као метод учења и истраживања има централно место на овом универзитету управо зато што поспешује критичко размишљање и дебату међу студентима и њиховим професорима. Однос студената и професора је 8:1, што значи да студенти могу да остваре добар контакт са професорима и сарађују са њима у току школске године.

Универзитет је акредитован у Сједињеним Америчким Државама и у Мађарској и нуди чак 49 мултидисциплинарних програма, на 15 департмана за мастер и докторске студије. На CЕU-у постоји и 20 истраживачких центара. Обзиром на то да су области изучавања на овом Универзитету углавном у домену друштвено-хуманистичких наука, студенти могу да се пријаве за неки од програма на департману за политичке науке, међународне односе, економију, права, студије рода, национализма и бројне друге, а на CEU-у постоји и две школе Пословна школа (CEU Business School) и Школа јавних политика (School of Public Policy).

За више информација у вези са доступним програмима и департманима можете погледати овде.

CEU има и велику алумни мрежу чији су чланови активни у алумни клубовима у преко 68 земаља. Алумнисти CEU-а често се запошљавају на високим позицијама у својим државама, али и међународним организацијама, па је тако више од 200 алумниста CEU-а на министарским позицијама, око 170 их је запослено у некој од институција Европске уније, исто толико у Уједињеним нацијама, а преко 300 је запослено у некој од међународних организација као што су Светска банка, Организација за европску сарадњу и безбедност (ОЕБС) и бројним другим.

Извор: ПорталМлади

Leave a comment