Центар за медијску транспарентност и друштвену одговорност у Врању ове године установио је награду Слађана Вељковић која ће се додељивати сваке године 8. јула, на дан смрти сјајне новинарке, уреднице „Врањских“ и дописнице „Новости“ из Пчињског округа.

Конкуриши!

Спонзор овогодишње награде је компанија БАТ.

Новинари и редакције могу послати своје предлоге за три категорије новинарског рада, за најбољу репортажу, најбољи уређивачки рад и новинарски подухват.

Награда се састоји из плакете и новчаног дела од по 200 еура, ми смо захвални компанији БАТ И њиговом осећају за друштвену одговорност- каже председница CMTDO Јелена Стојковић

Слађана Вељковић, новинарка која је прерано преминула 8. јула 2011. године, оставила је неизбрисив траг на медијској сцени не само југа Србије, померајући границе новинарства својим сјајним репортажама и људским причама.

Радове на конкурс за ову награду треба слати на награда slađanaveljkovic@gmail.com најкасније до 15. јуна 2019. године.

На конкурсу за ову награду долазе у обзир сви медијски садржаји објављени од 8. јула 2018. године до 15. јуна 2019. године.

Већ је оформљен  жири за доделу награда, који чине Слађанина родбина, њени блиски сарадници и  представници локалне самоуправе у Врању, уз представника донатор награде БАТ.

CMTDO је већ организовао више акција, доделу играчака деци мигрантима, поклањање књига И играчака за болницу у Врању, а ово је трећа велика акција коју центар спроводи.

Leave a comment