Пети по реду „Factory fest“, одржан је у Врању, у суботу, 22. децембра. У локланом клубу „The Riff – home of rock and metal“ публика је имала прилику да чује два бенда:  „Sibyl“ из Скопља и домаћина „Mud Factory“ из Врања.

Јубиларни „Factory fest“ фестивал био је нешто другачији од осталих –  сви фестивали досад одржавани су у сали Омладиског културног  центра, док је ово први фестивал који је организован у приватном клубу.

Бубњар бенда „Mud Factory“ Вања Сенеши осврнуо се на помоћ Града Врања, која је ове године била најслабија досад.

 

– Подршка Града нашем фестивалу је ту и ове године, али је достигла рекордно мали износ, иако сматрамо да наши резултати и идеје заслужују већу подршку. Износ који смо добили од Града Врања на конкурсу за културу ове године није довољан ни за обичну свирку, а камоли за фестивал какав смо замишљали у првобитном облику. Ипак, наставићемо да се боримо за ово и нећемо одустати. Ове године нам је најтеже пало што Град није препознао снимање нашег албума као нешто што је вредно њихове подршке. За тај пројекат нисмо добили ни динар, што нам је веома отежало планове – изјавио је Сенеши.

 

Љубитељи  тврдог звука имали су прилике да уживају у хитовима групе Sibyl „Not the answer“, „Crown“, као и у хитовима Mud Factory-a „Dig my own grawe“, „Another voice“, „Where they sleep“…

Басиста групе, Немања Станковић презадовољан је одзивом публике, и самом свирком,

– Сматрам  да је ово била једна од наших најбољих свирки, судећи по енергији која је била између публике и нас. Ово је сјајна увертира пред снимање нашег новог албума – рекао је Станковић.

Биографија: Mud Factory настао је 2012. године у Врању, и од тада важе за „најтврђе металце” на југу Србије. Једини је бенд из Врања који је победио на Зајечарској гитаријади. Свирали су на 2018. на фестивалу Егзит. Бенд чине бубњар Вања Сенеши, гитариста Милан Стафановић, басиста Немања Станковић и певач Стефан Милановић. Иза себе имају и један студијски албум.

 

Текст и фотографије: Михајло Стојковић

Leave a comment