ПРЕДСТАВЉАЊЕ КЊИГА “НЕЖИВОТИ И ИСКЉУЧЕЊА” И “КВАДРАТНО ДИСАЊЕ” (СУБОТА, 22. ДЕЦЕМБАР У 19h) – Представљање библиотеке про/за: роман Неживоти и искључења Милана Ковачевића и збирке кратких прича Квадратно дисање Данијеле Репман.

Посети догађај представљања књигa!

Учествују Милан Ковачевић, Данијела Репман и Дејан Матић.

ПРО / ЗА је нова библиотека која доноси романе и збирке кратке прозе одабране на годишњем регионалном конкурсу Трећег Трга за необјављене рукописе.

МИЛАН КОВАЧЕВИЋ рођен је 1987. године у Новом Саду. Његов први, аутобиографски роман Сад награђен је признањем Голуб Градске библиотеке „Карло Бијелицки” из Сомбора. Неживоти и искључења ауторов је други роман, награђен на првом конкурсу за прозу Трећег Трга и Београдског фестивала поезије и књиге. Живи у Ротердаму.

Неживоти и искључења Милана Ковачевића духовити је антироман који се поиграва са приповедачким техникама, синтаксом и језичком дијахронијом, кроз причу о двојницима, украденом идентитету, неоствареним песницима и ефебофилији. Ковачевићев роман је у дијалогу с Мановом новелом Смрт у Венецији и традицијом романа о одрастању, вешто пародира искуство српске прозе и у необичним исповестима својих приповедача доноси несвакидашњу прицу из рубрике Веровали или не.

 

Leave a comment