„Млади су будућност“ гесло је првог Career Fair-а као нове и перспективне димензије Међународне конференције у области туризма и хотелијерства – МЕКСТ која је својим снажним вибрацијама обележила један новембарски викенд у Новом Саду.

Прочитај како је било на Career Fairu!

Будући да се МЕКСТ конференција ове године посветила још једном значајном аспекту развоја туризма – запошљавању младих, том приликом успешно је изнедрила Career Fair који у фокус ставља људске ресурсе као вредан потенцијал и покретачку снагу развоја туризма.
Посредством ове идеје унапређења младих, створен је одличан полигон за сусрет оних који имају дугогодишње искуство у туристичкој привреди, а траже квалификован кадар спреман за рад, и младих креативних и образованих људи који желе да стекну практична знања и оперативно се баве туризмом. Учешће су узеле и високообразовне институције које су представљањем својих студијских програма широко отвориле врата своје ризнице знања младима, али исто тако оствариле сарадњу са потенцијалним партнерима у понуди практичних знања и искустава својим студентима.
Изузетан допринос организацији пружио је значајан број компанија из туристичке привреде и високошколских установа из земље и региона: Компанија за развој апликација са туристичким мапама HERE, Хотел Premier Aqua из Врдника, Хотел Bellevue Iberostar из Црне Горе, Amadria Park Hotel Milenij iz Opatije, Туристичка агенција Lider travel, Work & Travel агенцијa American Adventure, Природно-матенатички факултет из Новог Сада, Географски факултет и Универзитет Сингидунум из Београда, Факултет за туризам Tyristica  из Словеније и компанија за дизајн BOM Solutions  из Новог Сада.
Мисија овогодишњег Career Fair-а несумњиво је сјајно спроведена међу многобројним учесницима како из региона, тако и са даљих подручја Европе, а све то зарад визије која осветљава успешне, просперитетне и својим целокупним животом задовољне младе људе који обитавају у садашњости и већ сада размишљају о будућности.
 

Leave a comment