У понедељак, 10. децембра, грађанима Београда пружиће се јединствена прилика да закораче у свет деце без родитељског старања и прогледају њиховим очима.

Посети изложбу!

Изложбу фотографија „Месец дана мог живота“, чији су аутори деца и млади без родитељског старања из домова, прате приче које ће вам приближити њихов свет, њихово искуство, њихов поглед и њихове жеље. Шта их чини другачијим, а шта истим, чему се надају, шта их радује, а шта боли – сазнајте у понедељак, 10. децембра од 19 часова у холу Градске општине Врачар. Домаћини изложбе биће и сами аутори фотографија.

Изложба фотографија настала је у оквиру пројекта „Месец дана мог живота – радионице и изложба фотографија са децом без родитељског старања“ који спроводи CEPORA – Центар за позитиван развој деце и омладине, уз суфинансирање Министарства културе РС и подршку запослених фирме еФронт. Деца и млади из Звечанске су, након радионица фотографије, месец дана свакодневно фотографисали предмете, особе и места која су им важна, пружајући свима прилику да, кроз њихово лично искуство и невероватне приче, завире у њихов свет.

„Оно што увек помислим када видим дом је да нисам овде била бих на улици. Али опет, јако је тешко живети у колективу. Некад се осећам као да сам у ријалити шоуу. Шта год да урадимо, и васпитачи знају, свако зна… Не осећам се као да сам у својој кући, као да је ово мој дом, нешто трајно. Као да сам дошла на неколико дана у хотел, али никако да одем.“ – једна је од прича која вас чека на изложби коју чини 100 фотографија. Овај пројекат пружа деци прилику не само да се изразе кроз фотографију, већ и да што боље своја животна искуства интегришу, да испричају своје приче онако како они желе – да буду сами аутори сопствених прича и тога како ће их други видети.

Изложба је и продајног карактера, а куповином фотографија подржава се даљи рад са децом и младима без родитељског старања. Чекамо вас у понедељак, 10. децембра од 19х у холу Градске општине Врачар, улаз је слободан!

Носилац пројекта је београдски CEPORA – Центар за позитиван развој деце и омладине, који својим активностима већ шест година доприноси позитивном развоју деце и омладине и носилац је бројних пројеката из ове области.

Контакт особа: Лидија Буквић, програмски директор, lidija.bukvic@cepora.org, 060.56.89.421

Извор: Канцеларија за младе града Београда

Leave a comment