У просторијама Опенса данас (21. 11) је одржан мини-квиз знања – и то знања о омладинском европском форуму и титули Омладинске престонице Европе. Учествовали су, ко друго, него овогодишњи прадставници градова кандидата за 2021. годину.

Градови кандидати

Такмичило се укупно четири тима: Вараждин (Хрватска), Велика Никозија (Кипар), Кишињев (Молдавија), Клајпеда (Литванија) заједно са домаћинима из Новог Сада. 

Сви они су се трудили да на што више питања одговоре тачно, пре него што пређу на жељно ишчекивани догађај – само проглашење престонице за 2021. годину, које је одржано у Позоришту младих. Ова четири града за све посетиоце су приредила и кратке презентације своје културе, као и гастрономске специјалитете.

Градови кандидати

Екипа организације Greater Nicosia (Велика Никозија) изразила је своје одушевљење како Новим Садом као градом, тако и грађанима који су огледало сваког места. По њиховим речима, оно што је заједничко свим младима, којем год граду припадали, јесте жеља да мењамо свет и жеља да се такмичимо.

Градови кандидати

У Новом Саду младалачки дух је посебно изражен и он се вечерас преноси са особе на особу, поручили су млади из Кишињева (Молдавија) и додали да им је изузетна част што су део Европе и на овај начин.

Градови кандидати

По завршетку квиза и упознавања, вече се наставило у Позоришту младих, где се одржава свечана церемонија проглашења наредне Омладинске престонице Европе.

 

Ивана Кордић

Фотографије: Марија Ердељи

Leave a comment