Удружење ОФФ Нови Сад, које је до сада Новосађанима уприличило пројекције неколико филмских хитова из Србије и региона, проширује своје деловање и у позоришне кругове и то едукативном представом “Деца на Интернету 2” Студио Центра која ће бити изведена у сали Гимназије “Лаза Костић” у петак, 23. новембра са почетком у 20.15 часова.

Погледај представу!

“Деца на Интернету 2” бави се различитим облицима насиља којима су изложени корисници Интернета, са акцентом на дечију и тинејџерску популацију, као ону погоднију манипулацији. Међутим, како је ово тема која се не дотиче само младих, већ практично свих који приступају Интернету, ОФФ Нови Сад представу препоручује свима који су заинтересовани за подизање свести о овој, нажалост, све чешћој појави. Представа на младима прилагођен начин обрађује три приче засноване на истинитим догађајима који су се десили у Србији и кроз њих упућује на опасности које вребају у области онлајн комуникације.
Један од ових догађаја је и недавно глобално присутан проблем игрице “Плави кит” у којој се учесници, а најчешће су то усамљена деца која друштво траже на Интернету, усмеравају ка извршавању низа аутодеструктивних и насилних задатака, од којих је крајњи циљ самоубиство. Иако ово звучи готово апсурдно и немогуће, појава “Плавог кита” стигла је и до Србије, где су забележени случајеви приступања игрици. Из удружења ОФФ Нови Сад мишљења су да грађанима треба скренути пажњу на опасности Интернета које можда могу деловати немогуће, а да нас заправо непосредно окружују.
Ово ће бити прво играње представе “Деца на Интернету 2” у Новом Саду, а организатори се надају да ће грађани схватити значај овакве примене позоришта у едукативне сврхе и да ће својим доласком допринети развитку свести о овом проблему како код деце, тако и код родитеља.
Карте за представу се могу купити на свим продајним местима Gigstix-a , могу се и резервисати позивањем броја 064/1317119 или на мејл offnovisad@gmail.com, цена појединачне улазнице износи 400 динара, док је за групне посете обезбеђен попуст.

Leave a comment