Ново доба донело нам је нове медијске канале и извршило снажан утицај на разне професије. Дигитализација медија омогућила је незамисливу брзину протока информација, али и допринела ширењу лажних вести и дезинформација. Генерације младих новинара своју професионалну каријеру почињу и развијају на друштвеним мрежама, најпре на YоуТубу. Директан контакт са публиком али и приступачност нових медија представљају велики изазов за журналистику. Желимо да заједно са вама учествујемо у децентрализацији и демократизацији медијске сцене!

Можда је ово твоја прилика!

Позивамо све заинтересоване грађане да одгледају наш YоуТубе курс грађанског новинарства и пошаљу нам своје прилоге. Предавачи су реномирани српски истраживачки новинари. Кроз шест лекција сазнаћете све о изазовима грађанског новинарства али и савладавању свих препрека. Између вас и ваше приче сада је само ваша одлука.

Било да се бавите локалним темама, а које нису довољно добро медијски испраћене, или имате ексклузивне инсајдерске информације за које традиционални медији немају довољно храбрости, или желите да прикажете пример кршења људских права и слобода, сада имате прилику да допрете до шире публике.

Снимите кратак прилог својим мобилним телефоном и испричајте вашу причу!

Најбољи прилози биће емитовани на конференцији о слободи медија коју организујемо 15. децембра у Београду, а најбољи од свих приказаних по оцени стручног жирија биће новчано награђен.

Уколико су вам потребни савети и помоћ око концепта прилога, слободно нас контактирајте.

Чекамо вашу причу!

Извор: ПорталМлади

 

Leave a comment