У уторак 6. новембра у 17 часова у културној станици Еђшег, Антона Чехова 4, одржава се наредни Диван на тему „Мобилност уметника и радника у култури“.

Посети догађај!

Овом приликом покренућемо питања важности програма мобилности и уметничких резиденција за каријеру, као и питање организације сарадње између партнерских организација приликом реализације резиденцијалних програма.
Своје утиске са присутнима поделиће Анамарија Ранковић, директорица Завода за културу војвођанских Русина, иначе прва културна радница из Новог Сада која је била на усавршавању у Пољској у оквиру пројекта „Изван зоне комфора” Фондације „Нови Сад 2021“ чији је циљ подршка мобилности уметника и културних радника. Њој ће се придружити и Станислава Јовановић, кустоскиња из Галерије Матице српске која се пуна утисака вратила из Кремса (Аустрија) у којем се током октобра упознала са начином рада организације Kunstemeile – кровне организације музеја, уметничких простора и програма у Кремсу.

О резиденцијалним програмима за уметнике из искуства говориће:

  • Зузана Котикова, координатор програма КАИР, Кошице, Словачка
  • Андреа Калинова, визуелна уметница – фотограф из Словачке која тренутно борави у Новом Саду у оквиру „Плантс АиР” резиденцијалног програма

Језик Дивана је енглески, а догађај ће модерирати Владимир Радмановић, координатор „Plants AiR“ програма Фондације „Нови Сад 2021“.

Молимо представнике медија да, уколико желе да узму изјаве учесника, дођу на предстојећи Диван, у Антона Чехова 4, у 16:30 часова.

Leave a comment