Студенткиња си? Имаш иновативну идеју коју желиш да реализујеш, али ниси сигурна како? Пријави се на такмичење С4W и стекни потребна знања и вештине за развој идеје као и могућност да освојиш вредне награде!

Пријави се!

Такмичење се организује у оквиру пројекта Space4Women који је финансиран и подржан од стране Кабинета министра за иновације и технолошки развој Републике Србије, а који реализује Студентска асоцијација Универзитета у Новом Саду у сарадњи са партнерским организацијама. Кроз овај пројекат и такмичење желимо да да помогнемо студенткињама Универзитета у Новом Саду да закораче у свет предузетништва и да истрају на свом путу успеха.

Ко може да се пријави?
Такмичење Space4Women намењено је студенткињама основних, мастер или докторских студија свих факултета Универзитета у Новом Саду које желе да преузму иницијативу, размишљају креативно и закораче у свет предузетништва. На такмичење могу да се пријаве студенткиње које имају иновативну идеју за развој новог или унапређење постојећег производа односно услуге. Идеја може да се односи на било коју област (нпр. култура, екологија, туризам, пољопривреда, ИКТ, технологија и др). Идеје се пријављују у тиму који треба да се састоји од минимум 2, а максимум 5 чланица. Чланице тима не морају бити са истог факултета/департмана.

Зашто да пријавите идеју?
Ми верујемо да заједничким радом, развојем и подршком коју пружамо једне другима можемо много тога променити. Кроз ово такмичење отворићете врата света предузетништва и имаћете прилику да стекнете основне вештине и алате потребне за даљи развој ваших идеја. Имаћете прилике да се упознате са успешним предузетницама, искусним менторима и предавачима и другим креативним тимовима. Искористите иновативни потенцијал који произилази из Вашег највреднијег ресурса, а то је знање… Јер за добре идеје увек има простора 🙂

Које су фазе такмичења?
I фаза – Пријава идеја до 18.11.2018. године.
II фаза – Селекција идеја до 22.11.2018. Одабрани тимови биће обавештени путем емаил-а.
III фаза – Одабрани тимови ће ући у процес менторства и обуке и учествоваће у едукацијама које ће им помоћи да разраде своје идеје и да се припреме за завршно такмичење. План је да се обуке организују викендом у периоду од 24.11. – 09.12. Тачно време ће се дефинисати накнадно у договору са учесницама. Планирано је да се одржи минимум три блока обука које би обухватиле следеће теме: развој бизнис модела, истраживање тржишта, дигитални маркетинг, заштита интелектуалне својине, тимски рад, јавни наступ и припрема за представљање идеје.
IV фаза – Завршна конференција Space4Women која ће се организовати на Универзитету у Новом Саду 14.12.2018. године а која ће окупити познате и успешне жене из Србије и региона. Чланице тимова ће на завршној конференцији представити своје идеје пред стручним жиријем који ће прогласити победничке тимове и доделити вредне награде.

Награде
Победнички тим освојиће награду у вредности од 2.000 еура, а поред главне доделиће се и друге вредне награде тимовима који освоје II и III место.

На који начин се врши селекција?
Након фазе пријаве идеја, селекција и одабир предложених идеја које ће ући у процес менторства и обуке и припрему за финално такмичење врши ће се на основу следећих критеријума:

  • Оригиналност и иновативност идеје
  • Тржишни потенцијал
  • Квалитет пријаве
  • Структура тима

На завршној конференцији Space4Women, где ће учеснице уживо представљати своје идеје, жири ће вршити оцењивање на основу више критеријума. Процес менторства и обука ће да води и припрема тимове за што успешније представљање својих идеја.

Пријава
Рок за слање пријава је 18.11.2018. Пријаве су отворене на овом линку.

За све додатне информације посетите сајт www.space4women.rs или се обратите организаторима такмичења на мејл: office@space4women.rs.

Извор: Najstudent.com

Leave a comment