„Green Fest“ и Немачка организација за међународну сарадњу (ГИЗ) позивају младе новинаре и студенте новинарства да се пријаве на програм „ЕКОЛОШКИ ОТИСАК МЕДИЈА – ТРЕНДОВИ И ТЕНДЕНЦИЈЕ“, која ће бити реализована у оквиру 9. Међународног фестивала зелене културе „Греен Фест“, од 13. до 16. новембра 2018. године, у Дому омладине Београда.

Еколошке теме

Програм се реализује у два сегмента, кроз теоретски део у оквиру кога ће бити обрађене различите теме из области животне средине као и начини њихове повезаности, различите новинарске технике које се користе за презентовање информација за различите формате медија, одабир саговорника и извора информација.

У другом сегменту програма, учесници ће имати задатак да направе репортажу, у формату који сами изаберу, уз консултације са менторима програма, док ће организатори обезбедити саговорнике за теме које учесници буду изабрали. Ментори програма „Еколошки отисак медија – трендови и тенденције’’ су Александра Вукићевић – аутор и водитељ емисије „Чекајући ветар“ на Радио Београду 2, и Драган Гмизић – новинар и ТВ аутор.

Најбољи учесници имаће прилику, након фестивала, да унапреде своје знање кроз рад са менторима овог програма, а репортаже високог квалитета настале у оквиру програма ће бити објављене у неком од водећих медија у Србији.

Сви заинтересовани могу да се пријаве до 7. новембра, слањем радне биографије и попуњеног упитника који се може преузети на интернет презентацији фестивала.

Извор: Канцеларија за младе града Београда

Leave a comment