Једнодневна урбана башта представљена је данас (субота, 3. 11) Новосађанима у Спортско-пословном простору Војводина. Уз разноврсне активности студенти пејзажне архитектуре анимирали суграђане. 

Ову јединствену оазу осмислили су студенти четврте године пејзажне архитектуре са Пољопривредног факултета, “Млади пејзажисти”, у оквиру програма Локомотива – локална омладинска иницијатива 2018.

– Овим пројектом желимо да покажемо грађанима како једна мала урбана башта може да настане на једноставан и јефтин начин и ако се испуни одређеним активностима и садржајем може да улепша њихов крај. Желимо да их мотивишемо да и они сами поставе сличне оазе у својим деловима града – кажу Млади пејзажисти.

Зелени простор на Спенсу студенти су начинили од природних и рециклираних материјала, а осим за одмор, он је послужио и за серију радионица о садњи и размножавању биљака, различите едукације, али и друштвене игре и дружење. Заинтересовани грађани могли су да седну на еко-столице, као и да се фотографишу са еко-паноима и еко-кишобранима.

 

Фотографије: Марија Ердељи

Leave a comment