8. конкурс Међународне песничке манифестације Трагови на песку

КК. “Петар Стокић” из Бечеја расписује осми по реду конкурс Међународне песничке манифестације „Трагови на песку“,.

Конкуриши!

Међународна песничка манифестација  „Трагови на песку“, окупља песнике без обзира на националну, верску и сваку другу припадност. Конкурс је наградног карактера и песници, одабиром жирија се награђују уметничким сликама које ради Миливој Мирић, сликар из Бечеја. Песничко предвечерје ће се одржати у Народној библиотеци у Бечеју.

Књигу, која је тврдог повеза, илустрована, шивена, с насловном страном у боји, штампану ћириличним писмом, поново ћемо радити истог квалитета као што је био случај и у претходних седам сазива Међународне песничке манифестације „Трагови на песку“.

На Конкурс се шаљу три песме у три примерка, под шифром. Тема је слободна, а песма не дужа од двадесет четири стиха. Рок за пријаву је 31.12.2018.

Трочлани жири ће одабрати песме за:

Прву награду „Петар Стокић“,
Другу награду „Трагови на песку“,
Трећу награду „Слова на песку“ / за двадесет илустрованих песама/ и
Посебну награду „Речи на песку“, за песму која се илуструје за насловну страну Зборника.

Илустрације песама и награде песницима за награђене песме ради Миливој Мирић, а портрет Петра Стокића је рад Игора Мирића, сликара из Бечеја.

Слањем песама на адресу КК. „Петар Стокић “, или на ел. адресу (ateljemiric@stcable.net), потребно је послати и копију уплате за учешће на Конкурсу Међународне песничке манифестације „Трагови на песку “ у износу од 1.000, 00 динара, које се може извршити на рачун КК. „ Петар Стокић “.

Број рачуна на који се могу извршити уплате од 1. новембра до 31. децембра 2018. г. је: 355-1129512-93.

У наведену цену је урачуната вредност књиге, поштанска услуга слања и коктел на песничком предвечерју, које ће се одржати у Народној библиотеци у Бечеју.

За песнике ван територије Р. Србије износ уплате је 20 еура.

Песницима чије песме не буду одабране за штампу, уплаћена средства се враћају.

Извор: Najstudent.com

Коментари

Leave a reply