КК. “Петар Стокић” из Бечеја расписује осми по реду конкурс Међународне песничке манифестације „Трагови на песку“,.

Конкуриши!

Међународна песничка манифестација  „Трагови на песку“, окупља песнике без обзира на националну, верску и сваку другу припадност. Конкурс је наградног карактера и песници, одабиром жирија се награђују уметничким сликама које ради Миливој Мирић, сликар из Бечеја. Песничко предвечерје ће се одржати у Народној библиотеци у Бечеју.

Књигу, која је тврдог повеза, илустрована, шивена, с насловном страном у боји, штампану ћириличним писмом, поново ћемо радити истог квалитета као што је био случај и у претходних седам сазива Међународне песничке манифестације „Трагови на песку“.

На Конкурс се шаљу три песме у три примерка, под шифром. Тема је слободна, а песма не дужа од двадесет четири стиха. Рок за пријаву је 31.12.2018.

Трочлани жири ће одабрати песме за:

Прву награду „Петар Стокић“,
Другу награду „Трагови на песку“,
Трећу награду „Слова на песку“ / за двадесет илустрованих песама/ и
Посебну награду „Речи на песку“, за песму која се илуструје за насловну страну Зборника.

Илустрације песама и награде песницима за награђене песме ради Миливој Мирић, а портрет Петра Стокића је рад Игора Мирића, сликара из Бечеја.

Слањем песама на адресу КК. „Петар Стокић “, или на ел. адресу (ateljemiric@stcable.net), потребно је послати и копију уплате за учешће на Конкурсу Међународне песничке манифестације „Трагови на песку “ у износу од 1.000, 00 динара, које се може извршити на рачун КК. „ Петар Стокић “.

Број рачуна на који се могу извршити уплате од 1. новембра до 31. децембра 2018. г. је: 355-1129512-93.

У наведену цену је урачуната вредност књиге, поштанска услуга слања и коктел на песничком предвечерју, које ће се одржати у Народној библиотеци у Бечеју.

За песнике ван територије Р. Србије износ уплате је 20 еура.

Песницима чије песме не буду одабране за штампу, уплаћена средства се враћају.

Извор: Najstudent.com

Leave a comment