Друштво за промоцију природе Србије је у четвртак, 25. октобра, у згради Ректората у Новом Саду прославило свој трећи рођендан. Том приликом потписани су споразуми са пет организација и планиране заједничке будуће активности. 

Друштво за промоцију природе Србије

Свечана скупштина

Након потписивања споразума са организацијама Викимедија Србије, Организација српских студената у иностранству, Еко-тим Апатин, Зелени Сад и Корак младих, председник Друштва за промоцију природе Србије Стефан Савановић и неколико других чланова представили су досадашњи рад организације, као и будуће планиране пројекте и активности.

Друштво за промоцију природе Србије на разне начине грађанима приближава све природне лепоте наше земље, те тако, између осталог, на своја два блога ,,Природом кроз Србију” и ,,Упознај Србију” недељно објављује по два научно-популарна текста.

,,На овај начин грађанима желимо да приближимо богатства наше земље, али и да им покажемо врсте за које можда нису чули, или нису знали да су заштићене.”, истакао је Савановић.

Друштво за промоцију природе Србије
Председник друштва за промоцију природе Србије Стефан Савановић

Осим блогова, Друштво за промоцију природе Србије има и свој Јутјуб канал, испуњен мини емисијама и репортажама квалитетног садржаја. У претходном периоду завршен је пројекат ,,Природа на длану”, у сарадњи са Дечјим селом из Сремске Каменице, реализоване су разне активности у свим новосадским парковима, а стручни тим је одржао едукативна предавања у новосадским вртићима, основним и средњим школама.

Друштво за промоцију природе Србије
Потписивање спроразума

Будући пројекти и активности

Круна пројекта ,,Природом кроз Србију”, који финансира Градска управа за заштиту животне средине, биће први број научно-популарног часописа ,,Природом кроз Србију”, док ће Градска управа за културу финансирати такмичење из ликовне yметности.

Присутнима су представљени и пројекат Аполонов лептир, андроид апликација, планови везани за Еразмус+ и друге планиране будуће активности.

 

Јелена Продановић

Фотографија: Марија Ердељи

Leave a comment