16. Међународни фестивал краткометражног филма Филмски фронт, под слоганом “Кратко, али слатко!” одржаће се од 25. до 28. октобра у биоскопској сали Културног центра Новог Сада.

Филмски фронт

Улаз током четири дана фестивала биће слободан, а публика ће имати прилику да погледа преко шездесет краткометражних филмова из целог света.

Ове године фестивал је оборио нови рекорд јер је на конкурс пристигло преко 1.000 филмова, а селектор Филип Марковиновић поделио их је у две такмичарске селекције: Србија/регион и Међународна селекција. Обе селекција окренуте су пре свега младим ауторима који граде свој филмски рукопис. Неки од филмова у овој селекцији су већ приказивани на великим фестивалима у региону и иностранству као што су Санденс, Локарно, Кански или Берлински филмски фестивал и многи други. Стручни жири кога чине редитељка Ана Недељковић, драматург и филмски критичар Иван Велисављевић и редитељ Јосип Лукић бираће победника Србија/регион селекције, док ће публика гласати за најбољи филм у Међународној селекцији.

На Међународном фестивалу краткометражног филма Филмски Фронт нас поред главног програма очекује и квалитетан пратећи програм. Ове године Филмски Фронт ће представити ДокуФронт – селекцију дугометражних документарних филмова, Фронтић – суботњи матине за најмлађе, Хоррор Фронт – кратке хоррор филмове из целог света као и радионицу филмске критике и дружења у ПУБерају. Већ 16 година, реч је о фестивалу који негује искрену љубав према ауторском изразу. Више о програму можете наћи и на званичном сајту Фестивала www.filmskifront.rs. Свечано отварање је у 19.00 часова у биоскопској сали Културног центра Новог Сада. Након пројекција, очекује нас журка у ПУБерају.

Биће Кратко, али слатко! Дођи на Фронт.

Leave a comment