Чиме ти бојиш град: Питање као одговор
Протеклих месец дана ОПЕНС је постављао питање – ЧИМЕ ТИ БОЈИШ ГРАД? Од налепница, преко постера, графита и билборда, до велике цираде на Петроварадинској тврђави.

Чиме ти бојиш град?

У медијима и на друштвеним мрежама. Идеја је била да се једноставним питањем вратимо на суштину ОПЕНС-а и да младима у Новом Саду вратимо осећај власништва над титулом Европске омладинске престонице.
„Боје и бојење су метафоре за темперамент, младалачку енергију и страст према најразличитијим стварима којом млади људи зраче. Тај тренд видљив је кроз наш програм од почетка године. Верујемо да млади људи енергијом, идејама, активностима и ониме што они јесу свакодневно боје Град. ОПЕНС је платформа која је ту да пружи подршку да се то лакше и оствари. Стога нам је циљ да афирмишемо младе и укључимо их у све наше активности, дајући им простор да изразе своју енергију и креативност, одговарајући на основно питање: Чиме ти бојиш град?,“ објашњава ПР ОПЕНС-а, Ивана Милорадов.
Први корак на том путу био је конкурс за графитере са новосадског асфалта – три сјајна момка осликала су #ОПЕНСкампер. Тиме је кампер постао омладински клуб на точковима, проткан енергијом младих нашег града.
У наредних десетак дана ОПЕНС ће путем својих канала промовисати младе Новог Сада и енергију младих кроз серију видеа о њима, њиховом успеху и страсти ка најразличитијим стварима којом боје град. Управо кроз те приче стиже и одговор на кључно питање – Зашто је Нови Сад центар младе Европе 2019. године?
Бројач на сајту бојимоград.рс откуцава време до лансирања новог, великог конкурса у ком од свих младих тражимо одговор на дуго постављано питање – ЧИМЕ ТИ БОЈИШ ГРАД? Најбољи кадрови младих који показују њихова интересовања, енергију и страсти према различитим стварима којом боје град постаће део документарног филма који ће доживети своју премијеру 2019. године на црвеном тепиху, али и вредне награде! Тиме ова јесен постаје инспиративан увод у годину младих и први документарни филм о младима и њиховој енергији.Stay tuned.

 

Leave a comment