Конкурс за најбољи драмски текст Hartefakt фондације

Независна регионална културна организација Hartefakt, расписала је конкурс за најбољи савремени драмски текст.

Конкуриши!

Овогодишњи жири
Чланови жирија овогодишњег конкурса су истакнути регионални стручњаци у области позоришног стваралаштва – Жанина Мирчевска, овогодишња председница жирија, драмска ауторка из Словеније, вишеструко наградјивана драматуршкиња и професорка на Факултету драмских уметности у Скопљу, Биљана Србљановић, драматуршкиња и редовна професорка Факултета драмских уметности у Београду и Албан Укај, позоришни и филмски глумац, чији је последњи филм Брак ове године номинован за Оскара у категорији најбољег страног филма са неенглеског говорног подручја.

Награда
Жири ће донети одлуку о победничком тексту, за који је предвиђена новчана награда у износу од 400.000 динара, као и премијерно извођење драме у продукцији Хартефакта у неком од регионалних позоришта.

Жири ће, такође, и објавити ужи избор од пет најуспешнијих драмских текстова које ће Хартефакт објавити у електронској форми.

Право учешћа на конкурсу имају само оригинални, до сада необјављивани и неизвођени радови.

Опште информације
Хартефактов конкурс постао је препознатљив како у стручној, тако и у широј културној јавности, а бројни награђени текстови су касније освојили и водеће регионалне фестивалске награда и афирмисали њихове ауторе и ауторке у водеће позоришне људе региона.

Начин и рок пријаве
Пријављивање на овогодишњи конкурс врши на следећи начин: Слањем одштампане, непотписане копије текста у једном примерку са шифром, слањем затворене коверте са решењм шифре (име и презиме, адреса, град, држава, контакт телефон, е-маил адреса), као и слањем CV-а са непотписаном копијом текста у пдф формату (идентичну са послатим примерком) на адресу:

ХАРТЕФАКТ (за конкурс)

Булевар краља Александра 82/6

П. фах 16

11 111 Београд, Србија .

Конкурс је отворен до 29. октобра 2018. године, а жири ће објавити своју одлуку 16. децембра 2018 године.

Више информација можете сазнати овде.

Извор: iSerbia

Коментари

Leave a reply