Такмичење у држању и ношењу кригли, такмичење младих бендова, преко 200 врста пива, кобасице и наступи познатих музичара обележили и овогодишњи, трећи по реду, Октоберфест.

У хали Мастер центра новосадског Сајма у петак и суботу, 19. и 20. октобра одржан је Октоберфест – манифестација која на једном месту окупља љубитеље пива, музике и добре забаве.

Октоберфест је отворен симболичним отварањем првог пивског бурета, а заинтересовани посетиоци могли су да пробају више од чак 200 врста пива. Традиционално, на менију су биле кобасице и переце, а осим такмичења у држању и ношењу кригли, такмичења младих бендова и избора за најбољу фотографију фестивала, манифестацију су обележили и концерти познатих музичара. Тако су у оквиру прве вечери наступили бендови Кредарице, Хладно пиво, Дејан Петровић Биг Бенд и Love Hunters, док је друго фестивалско вече било резервисано за Психомодо Поп, Звонка Богдана, Збогом Брус Ли и, за сам крај, Orthodox Celts. Дводневни програм посетило је више од 15.000 посетилаца.

Октоберфест је и ове године одржан у организацији компаније Color Media Communications, уз подршку Града Новог Сада и Немачко-српске привредне коморе.

 

Сања Ђукић

Фотографија: Марија Ердељи

Leave a comment