Канцеларија за младе града Београда и ове године поново крајем октобра организује бесплатну школу рачунара младим Београђанима од 15 до 30 година. У питању су три различита курса за „HTML&CSS“, „Adobe photoshop“ i „Wordpress“, сваки у трајању од два месеца.

Бесплатни курсеви и Самит младих

-С обзиром на велику заинтересованост младих Београђана претходних година за овакве и сличне курсеве, решили смо да им и ове године обезбедимо бесплатне обуке из различитих области и програма. Школе рачунара и информатике једне су од најтраженијих у Београду, Србији, па и у свету. Као градска Канцеларија за младе, ми смо ту да ослушкујемо потребе младих Београђана и да им пружимо максималну подршку кроз сарадњу са едукативним и културним институцијама и невладиним сектором. Када је у питању овај курс -на младима је само да се пријаве, буду редовни на предавањима и након полагања преузму сертификат – рекао је директор Канцеларије за младе Недељко Радосављевић и додао да су пријаве отворене на сајту Канцеларије за младе до 26. октобра.

-Поред школа рачунара, увек је велика заинтересованост и за курсеве страних језика и БГ праксу. Млади су жељни знања, а на нама, као Канцеларији, је задатак да им потребна знања омогућимо бесплатно. Већ три године успешно и са великом посећеношћу организујемо и „Самит младих“. Ове године, 20. новембра, очекује нас и четврти самит, где планирамо да кроз интерактивно учешће младих на панелима различитих тема, заједно са њима, дођемо и до неких нових идеја за пројекте и програме које бисмо реализовали следеће године. Будућност нашег друштва лежи у новим генерацијама и наш приоритетни задатак је да улажемо у њих – истакао је Радосављевић и додао да ће један од панела четвртог „Самита младих“ бити посвећен, у складу са приоритетима омладинске политике коју спроводи држава, механизмима који поспешују професионални развој и запошљивост младих.

Извор: Канцеларија за младе града Београда

Leave a comment