Семинар “Суочавање с прошлошћу: Увод у транзициону правду са посебним освртом на суђења за ратне злочине и праксу Међународног кривичног суда за бившу Југославију (МКСЈ) и Међународног суда правде (МСП)”, одржава се у Суботици, 25 – 28. октобар 2018. године.

Посети семинар!

Семинар је намењен студентима завршних година и пост-дипломских студија универзитета широм Србије, подмлацима политичких партија, младим лицима запосленим у државној управи, медијима и активистима организација цивилног друштва.

На семинару ће се говорити о следећим темама:

  • општи преглед механизама транзиционе правде
  • комисије за истину
  • репарације
  • МКСЈ и МСП, са посебним освртом на судске поступке у вези са ратним дешавањима на територији Сребренице
  • домаћа суђења за ратне злочине
  • родно засновано насије и сексуално насиље у оружаним сукобима.

Међу предавачима ће бити домац́и и регионални експерти из области транзиционе правде, историје, међународног јавног права, међународног хуманитарног права и међународног кривичног права.

Мисија ОЕБС-а у Србији сноси трошкове превоза, смештаја и хране за полазнике семинара. Пријава је ограничена на канидате који тренутно бораве у Србији.

Пријава
Молимо да Вашу биографију и мотивационо писмо доставите на gojko.pantovic@osce.org до 15. октобра 2018. године. У биографији навести и семинаре, школе и радионице које је кандидат/кандидаткиња похађао/ла, као и политичке и/или друштвене активности у којима је кандидат/кандидаткиња учествовао/ла.

За све додатне информације можете се обратити Гојку Пантовићу и Велибору Ристићу на имејл адресе : gojko.pantovic@osce.org и velibor.ristic@osce.org.

Извор: Najstudent.com

 

Leave a comment