Конкурс „Vip IoT Challenge – Дигитализуј друштво!“ отворен је за тимове који ће имати прилику да осмисле и реализују своја Internet of Things (IoT) решења коришћењем Narrowband-IoT технологије, а која могу допринети решавању неких од кључних проблема у свакодневном животу у Србији.

Пријави се на конкурс!

Vip IoT Challenge, који организују компанија Vip mobile i ICT Hub уз подршку Електротехничког факултета, фондације Фридрих Науман и компанија Нокиа и МикроЕлектроника, за циљ има окупљање тимова који ће радити на развоју тзв. Narrowband-IoT решења уз стручну подршку у виду менторства, опреме и приступа
лабораторијама, као и првом Living Labu у Србији, отвореној лабораторији за тестирање IoT решења у реалним условима.

Како су објаснили организатори, приликом одабира тимова, предност ће имати целовита Internet of Things (IoT) решења која подразумевају и хардверску и софтверску компоненту, а фокус ће бити на примени тих решења у пољопривреди, саобраћају, заштити животне средине и носивим уређајима (wearables). Предложена решења не морају бити комерцијалне природе, али морају имати видљив потенцијал за примену.

Одабраним тимовима је обезбеђено три месеца обуке и тестирања у опремљеним лабораторијама за развој, од којих је једна Ливинг Лаб где ће решења тестирати у реалним условима, а сваки тим добиће и сву неопходну опрему за развој својих решења. За најбоља три тима обезбеђен је укупан наградни фонд од 10.000 €, док првопласирани тим очекује и путовање у Финску, ради посете Bell Labs лабораторије компаније Нокиа.

Пријава
Пријаве тимова трају до 30. септембра, а више информација о условима учешћа можете наћи на digitalizujdrustvo.rs.

Извор: Najstudent.com

Leave a comment