Филм Рестарт, аутора Дејана Петровића и трибина Коме требају инфлуенсери са инвалидитетом? – приказ инвалидности на друштвеним мрежама, на програму су другог дана 16. Ухвати филм фестивала, 25. септембра од 17h у Културном центру Новог Сада.

Ухвати филм!

Рестарт говори о сликару Дарку Бабићу, који након десетогодишње пасивности и самоизолације, прихвата позив галерије у свом граду, да у њој излаже. Тиме започиње десетомесечни процес припремања изложбе, али и неизвесни период борбе са пасивношћу, навикама и сопственим ограничењима.

Након филма, на програму је трибина Коме требају инфлуенсери са инвалидитетом? – приказ инвалидности на друштвеним мрежама. На трибини ћемо дискутовати да ли друштвене мреже доприносе побољшању положаја особа са инвалидитетом, како саме особе са инвалидитетом доживљају своје профиле на друштвеним мрежама, као и да ли је у региону могуће имати особу са инвалидитетом као инфлуенсера. Гости трибине биће: Милица Јанковић, блогерка, Синиша Туцић, песник и Тања Јосић, менаџерка друштвених мрежа.

Ухвати филм траје од 24-30. септембра у Културном центру Новог Сада, у организацији КАО Парнас. Богат уметнички програм дешава се од 24-26. септембра од 17h, док нас филмски такмичарски програм очекује од 27-30.септембра од 17h. На распореду нашле су се и две радионице: Фотографија за све и Филм за све, које су на програму 29. односно 30. септембра од 10h.

Овогодишње 16. издање Фестивала одржава се под мотом „Култура је за све“, а подржало га је Министарство културе Републике Србије, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама и ЕРСТЕ банка.

Комплетан и детаљан програм фестивала Ухвати филм доступан је овде.

Leave a comment