Фестивал „Мој лепи парк“ (у организацији НВО „Мој лепи град“ у сарадњи са партнерима ТСБ – Тениски савез Београда, КСС – Кошаркашки савез Београда, ОШ „Лаза Костић“ и ОШ „Јован Дучић“, а финансиран путем конкурса за цивилно друштво Министарства заштите животне средине) који ће се одржати 21.9.2018 (од 10 часова) у Блоку 19а на Новом Београду замишљен је као једнодневни фестивал са великим бројем разноврсних активности и подактивности.

Фестивал Мој лепи парк!

Главни циљ фестивала је промовисање пројекта „Еко оаза Блок 19а“ и указивање на потребу за више уређених и оплемењених зелених површина у градовима, као и промовисање здравог начина живота у урбаним срединама и здравих животних навика.

Неке од кључних активности фестивала су:
1. Еколошко – орнитолошка радионицаЕко оаза Блок 19а“, која има за задатак да укаже на значај зеленила и птица у урбаној средини. У оквиру орнитолошке радионице поред едукације о значају птица, препознавању врста, начинима храњена, значају дрвећа и ниског зеленила за њихово гнежђење и храњење у урбаној средини биће организована и практична радионица прављења хранилица са фарбањем и постављањем кућица за птице.

2. „Спортске радионице“ – Ово ће свакако бити најзанимљивији део фестивала, бар за најмлађе посетиоце. Бадминтон, Мини тенис, Мини баскет, фудбал, одбојка и бројне друге спортске активности уз боравак на отвореном гарантују незаборавне тренутке дружења и забаве.

3. Онлајн квиз знања „Еко оаза“ са наградном компонентом. Поред едукативно-информативног карактера кроз различите задатке квиз ће имати и улогу да ближе повеже циљну групу са пројектом „Еко оаза Блок 19а“.

Љубитељи природе, здравог погледа на живот и здравих навика, све особе са позитивном енергијом и ведрог духа добро дошле су на фестивал „Мој лепи парк“ 21.9.2018 (од 10 часова) да буду део једног креативног погледа на зеленије сутра.

Извор: Дан у Београду.рс

Leave a comment