Уколико желиш да финансираш сопствено истраживање, развијеш апликацију, прототип или готов изум или пак тестираш изводљивост своје идеје, BASF ти помаже у томе!

Конкуриши!

BASF Start-up Science је конкурс намењен свим младим научницима и иноваторима који проналазе решења за одрживи живот у будућности.

Ако си студент природних наука основних, мастер, докторских или специјалистичких студија и имаш идеју како да решиш неки од проблема одрживе будућности, BASF  ће ти помоћи да реализујеш своју идеју.

Твоја идеја треба да решава један од проблема одрживог развоја:
#urban living
80% производа које купимо, бацимо у првих 6 месеци од куповине.

Да ли имаш идеју која ће нам омогућити да и даље уживамо у комфору свакодневног живота, а да наше деловање не производи негативне последице по животну средину?

#smart cities

2050. године 70% светског становништва ће живети у градовима. Гужва, загађење, пренасељеност су само неки од проблема са којима ћемо морати да се суочимо.

Да ли твоја идеја пружа решење за једноставнији и комфорнији свакодневни живот у градовима?

#smart energy
Половина целокупне енергије долазиће из обновљивих извора до 2050. године. Обновљви извори веома су значајни за одрживу будућност.

Да ли имаш јединствену идеју која омогућава исплативу, обновљиву и безбедну употребу енергије?

Уколико твоја идеја решава неки од поменутих проблема, односно унапређује већ постојеће решење, BASF ти помаже да:

  • финансираш истраживање или свој научни рад
  • тестираш изводљивост своје идеје
  • развијеш нови производ, процес или услугу
  • унапредиш постојећи производ, процес или услугу
  • осмислиш софтвер или апликацију
  • прикупиш средства за излазак на тржиште, наступ на сајмовима, маркетинг или слично

Пријава
Региструј се и пошаљи формулар за пријаву и презентацију у пдф формату о свом пројекту.

Пријаве за конкурс су отворене и трају од 6. септембра до 11. новембра 2018. године.

Селекција
Стручни жири бира 10 најбољих старт-уп идеја према критеријумима као што су одговор на неку од задатих тема, иновативност, флексибилност, потенцијални утицај на животну средину и слично.

Јавна одбрана и проглашење победника
10 најбољих тимова презентују своје идеје 20. децембра пред стручним жиријем након чега се проглашавају победнички, другопласирани и трећепласирани пројекат.

Сваки од три пројекта добија одговарајућу новчану награду из наградног фонда.

Наградни фонд
500.000 динара за првопласирани пројекат
250.000 динара за другопласирани пројекат
125.000 динара за трећепласирани пројекат

Како да се пријавиш?
Региструј се као званичан учесник.

Преузми пријавни формулар и информиши се о условима конкурса у правилнику.

Пошаљи попуњен пријавни формулар и презентацију о свом пројекту у пдф формату путем веб сајта wетрансфер.цом најкасније до 11. новембра 2018. године на пријава@стартупсциенце.рс. Више информација и формулар можеш пронаћи ОВДЕ.

О програму
BASF Start-up Science је програм за подршку научном раду, иновацијама и стартап идејама и има за циљ да подстакне развој решења за одрживи живот у великим градовима, паметну употребу енергије, пољопривреду и коришћење нових технологија приликом обављања свакодневних активности. Конкурс је намењен свим студентима основних, мастер, докторских академских и струковних студија природних наука са територије Републике Србије, који проналазе решења за одрживи развој, а за најбоље пријављене пројекте обезбеђена је новчана подршка.

Конкурс BASF Start-up Science спроводи немачка хемијска компанија BASF под покровитељством Кабинета министра за иновације и технолошки развој у Републици Србији.

Извор: Najstudent.com

Leave a comment