Загревање пред 16. издање Ухвати филм фестивала, које се одржава од 24. до 30. септембра у Културном центру Новог Сада, очекује нас у Футогу и на Сланој бари!

Ухвати филм!

Најбољи филмови са прошлогодишњих фестивала, биће приказани прво 20. септембра од 18h у Биоскопу КЦ Младост у Футогу, у сарадњи са Биоскопом КЦ Младост Футог. Публика ће уживати у једносатној пројекцији укупно пет краткометражна филма: Завеслаји из Србије, Ужад и Цезаров глас из Шпаније, Љубав на први поглед из Енглеске и Кармен из Италије.

Одмах сутрадан, 21. септембра од 18h, у МЗ Слана бара очекује нас још једна пројекција, овог пута четири краткометражна филма: Завеслаји из Србије, Ужад и Цезаров глас из Шпаније, Љубав на први поглед из Енглеске. У оба места, након пројекције филмова, публику очекује дискусија.

Пројекције се реализују у оквиру Новосадских филмских каравана “Ухвати филм”, који је подржала Градска управа за културу. Догађаји се састоје од једносатних пројекција изабраних филмова са Ухвати филм фестивала, у новосадским удаљенијим месним заједницама/установама културе, након чега следи дискусија са публиком. Пројекат се реализује у циљу децентрализације културне понуде у Новом Саду, повећање партиципације грађана/ки у културним садржајима, успостављање односа уметничко дело-публика и сензибилизација грађана, ка бољем разумевању и прихватању различитости.

Овогодишње премијерно издање 16. Филмског фестивала „Ухвати филм“, одржава се од 24. до 30. септембра у Културном центру Новог Сада (више о фестивалу), након чега ће своје издање имати и у Ријеци, Бањалуци и Котору, што Ухвати филм чини јединим регионалним фестивалом о инвалидности на овим просторима. Од настанка, одржава се са истим циљем: информисање јавности о животу, активностима, правима и достигнућима особа са инвалидитетом, чиме се утиче на промене у ставовима људи у вези са особама са инвалидитетом, боље разумевање и прихватање различитости, те стварање услова за већу видљивост и укључивање особа са инвалидитетом у све сфере друштвеног живота.

 

Leave a comment