Да ли желите да научите више о основним појмовима везаним за политички и изборни систем Србије и како се усвајају закони, шта садрже важеће парламентарне процедуре и како се примењују у пракси? Да ли желите да сазнате више о томе како функционишу независне институције и судство али и да научите да пишете предлоге јавних политика? Да ли желите да се усавршавате и напредујете у областима својих интересовања уз менторску подршку? Уколико желите, пријавите се на конкурс за ,,Академију демократије”.

 

Пријави се!

Програм је намењен студентима дипломских/постдипломских студија, младим активистима политичких партија, активистима организација цивилног друштва и новинарима (укључујући и студенте новинарства).

Двосеместрални програм биће одржан у периоду од октобра 2018. до априла 2019. године и обухвата:

  • Семестар посвећен функционисању институција у Србији и ЕУ
  • Зимску школу вештина
  • Семестар посвећен новим медијима и демократији
  • Програм менторске подршке

ПРИЈАВЉИВАЊЕ

Конкурс је отворен од 15. августа и траје до 15. септембра 2018. године.

CV са мотивационим писмом послати најкасније до 15. септембра 2018. године на е-маил адресу: bojana.dzulovic@crta.rs.
У пријави обавезно нагласити за коју групу полазника се пријављујете (студенти, новинари, ОЦД активисти, активисти политичких партија)
Укупно 20 полазника учествоваће у програму (5 студената, 5 активиста организација цивилног друштва, 5 активиста омладине политичких партија и 5 новинара). Најбољи кандидати биће позвани на разговор. За додатне информације контактирајте Бојану Џуловић на број 063 591 243.

Извор: Канцеларија за младе града Београда

 

Leave a comment