“Креативна синергија” је програм offline i online  курсева креативног писања намењен писцима, блогерима, новинарима, сценаристима и свима који се професионално или из хобија баве писањем и желе да ојачају свој креативни потенцијал, као и онима без искуства, али са снажном мотивацијом да овладају вештином писменог изражавања. Курсеви су засновани на континуираном индивидуалном и групном раду полазника са менторима и лекторима, са циљем да се сваком полазнику курса помогне да открије и активира своје креативне капацитете и научи како да их користи у писању. Посебна  пажња посвећује се индивидуалном раду са сваким полазником, у складу са његовим личним амбицијама и циљевима везаним за писање.

Pixabay
Пријави се!

Курсеви комбинују различите методе едукације, размене искустава и менторског рада, које се реализују на групним и индивидуалним састанцима полазника са менторима, и пружају прилику сваком учеснику да кроз рад на групним и индивидуалним вежбама и задацима истражује своје стваралачке потенцијале и опроба се у различитим формама писања. Процес рада је конципиран тако да свим полазницима пружи свакодневну мотивацију и подстицај, помаже им да успоставе самодисциплину у раду, и нарочито форсира иновативно размишљање као предуслов креативном писању и захтева изналажење оригиналних одговора на постављене задатке.

Полазници ће имати слободу да у договору са ментором сами организују свој рад и управљају временом које ће посветити испуњењу обавеза и задатака, што ће им помоћи да лакше ускладе похађање курсева са осталим обавезама.

Курсеве у оквиру програма Креативна синергија могу похађати све особе старости од 16 до 35 година. Сви заинтересовани могу се пријавити или затражити више информација путем е-маил адресе: ksinergija@gmail.com.

Програм креативног писања “Креативна синергија” организује Милан Јокић, писац и сценариста, аутор више блогова (“Скитајући са Дуњом, “WannabeLand”, “У друштву са Нином”…) и предавач креативног писања у Организацији креативног окупљања.

Рок за пријављивање је  20. септембар 2018. године.

Извор: Канцеларија за младе града Београда

Leave a comment