Расписан је Конкурс за учешће и доделу награда на XVI Међународном фестивалу хумора и сатире „Сатира фесту 2018″, који ће бити одржан у Београду 10. октобра 2018. године.

Пријави се!

Овогодишњи Фестивал биће посвећен сто двадесетојгодишњици објављивања прве књиге жене афористичара у Европи и прве књиге афоризама на српском језику – збирке „Афоризми“, коју је написала краљица Наталија Обреновић.

Аутори из Србије и иностранства могу слати своје радове, потписане именом и презименом (уз навођење података за контакт, обавезно адреса електронске поште и број телефона), до 15. септембра 2018, на адресу електронске поште сатирафест@гмаил.цом.

На конкурс се шаљу:

  • сатирични афоризми (до 30 афоризама);
  • сатиричне приче ( до три приче)
  • сатиричне песме (до три песме).

Примаће се искључиво објављени и необјављени сатирични радови настали после прошлогодишњег „Сатира феста“, одржаног 17. октобра 2017. године.

Један аутор може да учествује у све три категорије.

Радови се шаљу у у атачменту мејла и потребно је да буду именовани по категоријама: афоризми, песме или приче. Аутори који шаљу до три песме или приче потребно је да радове из исте категорије сместе у један wорд документ (песме са песмама, приче са причама).

Приче и песме треба да буду до једне странице формата А4, с уобичајеним проредом и величином фонта 12.

Уметнички савет манифестације и селектор Фестивала изабраће радове, прогласити победнике и одредити учеснике на књижевној вечери, која ће бити одржана у сали Коларчеве задужбине, Студентски трг 5, у Београду.

Аутору најбољег афоризма, изговореног на манифестацији, припашће традиционална награда „Вук Глигоријевић“. За најбољу песму додељује се признање „Растко Закић“, а награду ће понети и аутор најбоље сатиричне приче.

Награде се састоје од плакете и новчаног износа.

Селектор „Сатира феста 2018“ је Слободан Симић.

Позивају се појединци, редакције, издавачке куће и институције да до 25. септембра 2018. године на адресу електронске поште satirafest@gmail.com предложе ауторе и образложе предлоге, за награду „Сатира феста“, за укупан допринос сатири.

Заслужним ауторима и преводиоцима из иностранства биће додељено признање „Златни круг“, за афирмацију сатире у свету.

Такође, по трећи пут биће додељена и награда за “Сатиричну храброст”.

По први пут на “Сатира фесту” биће уручено новоустановљено признање “Никола Оташ”, за укупан допринос сатиричној карикатури, које додељују Удружење карикатуриста Србије ФЕЦО и Београдски афористичарски круг.

Додатне информације могу да се добију обраћањем на адресу satirafest@gmail.com.

Извор:  Najstudent.com

 

 

 

Leave a comment