Фестивал Piano City Нови Сад

Фестивал Piano City Нови Сад одржаће се ове године од 7. до 9. септембра. Фестивал организује удружење Мистyланд, уз подршку Управе за културу Града Новог Сада, и реализује се у оквиру „Калеидоскопа културе“ – нове велике платформе Фондације 2021.

Посети Фестивал!

Преко 150 пијаниста, из 10 земаља и двадесетак градова, продефиловаће Новим Садом у три фестивалска дана. Чак 88 концерата бесплатних за грађанство одржаће професионални пијанисти, студенти, ученици музичких школа и аматери ентузијасти, уз заступљеност најразличитијих музичких жанрова.

Звезда овогодишњег фестивала, јапанска пијанисткиња МОМО КОДАМА, отвориће фестивал концертом у новосадској Синагоги, у петак 7. септембра у 20 часова. Уметница блиставе интернационалне каријере, која која иза себе има два CD албума снимљена за престижну
издавачку кућу ЕЦМ, а долази у Нови Сад са подијума најпрестижнијих светских фестивала класичне музике, одржаће концерт посвећен обележавању сто година од смрти композитора Клода Дебисија. То је једини концерт на фестивалу за који су у продаји улазнице и оне се могу
набавити по цени од 500 динара (600 на дан концерта) у продајној мрежи
GigsTix.

Фестивал ће затворити нишки пијаниста Дејан Илијић, фронтмен састава EYOT, премијерним извођењем композиција за соло клавир у Синагоги 09.09. у 21час.

Ексклузивитет PIANO CITY® програма је гостовање идејног творца и оснивача PIANO CITY концепта, берлинског пијанисте Андреаса Керна, који ће се у Културном центру ЛАБ, у суботу 8.09 у 19 часова, представити Новосађанима у музичком talk-show формату „Сусрет са уметником“.

Међу учесницима Фестивала је и једна од најуспешнијих српских класичних пијанисткиња млађе генерације Марија Тимотијевић, затим младе наде српског пијанизма: Вук Божиловић, Ивана Дамјанов, Адем Мехмедовић, Вељко Ненадић, као и гости из региона и иностранства: Лили Богданова (Софија), Динко Благојевић (Бања Лука), Емилија Маринова (Охрид), Петра Ферић (Сплит), Миккел Торуп (Фредериксберг), Мариа и Франческа Мусти (Барлетта), Дорелла Сарло
(Ђенова) и још многи други.

На 5 локација биће одржани целодневни концертни маратони пијаниста: СПЕНС, Плато испред ректората Универзитета у Новом Саду, Салетла у Дунавском парку, Музеј Војводине и Ликовни салон Културног центра Новог Сада.

Коментари

Leave a reply