Фондација Новак Ђоковић и магазин Оригинал расписују конкурс Оригинал Pitching Day за најбољу стартап идеју на тему Технолошка иновација у служби човека.

Пријави свој стартап!

Тим са најбољим пројектом добиће директан пласман на Google Launchpad догађај, чиме ће се приближити глобалној Гоогле мрежи стартапа, али и подршку у даљем развоју пројекта кроз систем менторства, учешћа у Стартит академији и бесплатан радни простор. Конкурс је отворен до 10. септембра.

Учесници могу да се пријаве индивидуално или у тиму који може чинити највише четири члана, преко вебсајта конференције Dare to Be Original. Приликом избора најбоље идеје, критеријуми ће бити аутентичност, одрживост, као и ниво њеног позитивног утицаја на појединца и друштво.

„Пораст броја ИТ предузетника у Србији последњих година нас је охрабрио да понудимо онима који креирају нова решења шансу да приступе људима и заједници која може да им помогне у даљем развоју идеја. Ми верујемо да технологија може да мења свет и овим такмичењем желимо да подстакнемо овај тренд и подржимо младе и талентоване људе који имају добре идеје“, рекла је Јелена Ђоковић, директорка магазина Оригинал и национална директорка Фондације Новак Ђоковић. „Осим пружања подршке кроз едукацију и развој пројеката, Оригинал ће радити на промоцији ових идеја, како би се за њих чуло и ван стартап заједнице.“

Након процеса селекције, најбољих 10 тимова своје пројектне задатке представиће експертима и жирију, али и бројним инвестиционим фондовима, акцелераторима и хабовима, како би најбоље стартап идеје одмах стигле до правих адреса. Финале се одржава 3. октобра у Стартит центру у Београду, званичном партнеру такмичења.

„Верујемо да је предузетништво кључно за успешну будућност и драго нам је што се Оригинал дели и има исту визију. Конкурс Оригинал Pitching Day показаће различите аспекте у овој области, а ми смо срећни што ћемо помоћи у одабиру, припреми и даљем развоју иновативних идеја које чине нас и друштво у ком живимо бољим местом“, истакао је Вукашин Стојков из Стартита.

Оригинал Pitching Day, подржали су и Привредна комора Србије, Научно-технолошки парк и Разливалиште. Такмичење представља један од програмских делова конференције Даре то Бе Оригинал коју Фондација Новак Ђоковић и магазин Оригинал организују у циљу промоције предузетништва младих у Србији. Конференција ће бити одржана 2. и 3. октобра у Marsh open space-u и Стартиту.

Оригинал је некомерцијална платформа коју је 2015. године основала Фондација Новак Ђоковић, са циљем оснаживања младих у Србији кроз промоцију позитивних вредности међу којима су проактивност, преузимање одговорности за успех у животу, предузимљивост, одговорност према заједници, позитиван поглед на живот и свет, као и промоција појединаца односно организација које по тим вредностима живе и раде.

Извор: Портал Млади

Leave a comment