Отварање јединственог K4LEIДO5KOP-a културе у Новом Саду биће одржано у суботу, 25. августа у 21 час, испред тзв. Чешког магацина, у непосредној близини „Кинеске – омладинско креативног полиса“, једног од најзначајнијих инфраструктурних пројеката Новог Сада као будуће европске престонице културе.

Посети догађај!

30 минута уметности означиће почетак Калеидоскопа културе уз комбинацију уметничких форми које реализује тим младих ументика, вођених идејом заједничког креирања простора и програма културе. Они ће кроз различите уметности представити јединствену слику разноликости Новог Сада. На самом догађају наступиће пијанисткиња Београдске филхармоније Нада Колунџија, док ће као специјални гост наступити познати мултиинструменталиста и певач, Слободан Тркуља.
Новосађани али и посетиоци Новог Сада, до краја септембра уживаће у преко 400 програма у којима учествује више од 1000 домаћих и страних уметника, на више од 80 локација у сарадњи са 60 организација. Тако Нови Сад добија лето богато културним дешавањима у јединственом облику, облику Калеидоскопа.
Калеидоскоп – новосадско дело културе заједништва ће у наредних пет недеља представити бројне постојеће, али и нове садржаје. Кроз архитектуру, књижевност, извођачку уметност, примењену и визуелну уметност публика ће уживати у несвакидашњим перформансима иностраних и домаћих уметника на више од 80 локација.

Само неки од занимљивх програма Калеидоскопа су отварање нових места – Чешки магацин, Корзо и Еђшег, музички концерти од класичне до рок музике, позоришне представе “Крваве свадбе”, ”Пепељуга”, луткарска представа за одрасле “Затвореник и шестопрсти”, савремени циркус, интересантне изложбе широм Новог Сада као што су “Сапутници”, “Нова места”, медијске инсталације, савремени плес, филм приказан на традиционалне и још до сада невиђене начине и бројне друге садржаје.
Више о проргамима можете пронаћи на званичној веб презентацији.

 

Leave a comment