Отворен је конкурс за волонтирање у Cepori! Једном годишње отварају се врата за нове чланове тима који се, након обуке, укључују у рад са децом без родитељског старања. Волонтери у Cepori имају прилике да упознају методологију развојно-превентивног рада, директно примене стручна знања, раде са рањивим групама, развију мрежу конатаката и допринесу позитивном развоју деце без родитељског старања.

Пријави се!

Програм волонтирања обухвата учествовање у спровођењу радионица са децом без родитељског старања која се налазе на домском смештају у Центру за заштиту одојчади, деце и омладине – Београд. До сада је у Програму волонтирања учествовало преко 90 волонтера. Са свим волонтерима потписује се Уговор о волонтирању, а након завршетка циклуса волонтери, у складу са чланом 25 Закона о волонтирању, добијају Потврду о волонтирању.

Програм волонтирања обухвата теоријску и практичну обуку о структури, садржају и начину примене развојно-превентивних радионица, као и непосредан волонтерски рад са децом у трајању од десет месеци, једном седмично по 120 минута.

Сви који су заинтересовани да постану део CEPORA тима се могу пријавити до 31. августа путем онлајн пријаве.

Организатор програма волонтирања је београдски CEPORA– Центар за позитиван развој деце и омладине (www.cepora.org), који својим активностима већ шест година доприноси позитивном развоју деце и омладине и носилац је бројних пројеката из ове области.

Контакт особа: Лидија Буквић, програмски директор, lidija.bukvic@cepora.org, 060/56-89-421.

Извор: Канцеларија за младе града Београда

 

 

Leave a comment