Удружење Глас Метохије и Удружења младих новосадских интелектуалаца – ”УМНИ” организују хуманитарну акцију  сакупљања школског прибора за ђаке основних школа у општини Липљан, на Косову и Метохији.

Потребан је школски прибор! Прикључи се акцији!

У Липљану су најмлађи не само егзистенцијално, већ и животно угрожени о чему сведочи податак да је 30.07.2018. године каменована основна школа ”Браћа Алексић”  из Липљана, којој ће бити однета помоћ. Прошле године је у овој школи подметнут пожар. Учиниоци ових кривичних дела никада нису пронађени.

Позивамо све грађане Србије да нам помогну у  прикупљању школског прибора како би и наши ђаци у општини Липљан имали све оно што имају и наши ђаци у Новом Саду. Потребан је следећи прибор: свеске, пернице, фломастери, темпере, бојице, оловке, лењири, блокови за цртање…

Прибор сакупљамо у канцеларија Савеза студената Универзитета у Новом Саду која се налази у дому Бајић, на адреси Симе Милошевић 10. Време прикупљања је овог петка (17.08.) и следећег петка (24.08.) у временском интервалу од 10:00 до 12:00 часова.

Ако сте из Београда за додатне информације у вези акције  молимо вас да се јавите председнику удружења ,,Глас Метохије” Стојану Предовићу на број телефона 066131213 или на мејл glasmetohije.info@gmail.com. Ако сте из Новог Сада или са севера Србије, можете се јавити председнику удружења ,,УМНИ” Дејану Шкобићу на број телефона 0612550703 или на мејл umni.ns@gmail.com.

Буди и ти хуман!

Leave a comment