Директорка Фондације Новак Ђоковић, Јелена Ђоковић, добитник је престижне награде за највећу иновацију у образовању која јој је уручена на WEBIT Europe 2018. Фестивалу који се одржава у Софији. Реч је о једном од најпрестижнијих европских догађаја који сваке године окупља глобалне пословне лидере, најбоље руководиоце компанија и најперспективније осниваче из света предузетништва.

Значајно признање добила је Јелена Ђоковић

Признање је Јелена Ђоковић добила у конкуренцији Естер Војцицки, члана Европске комисије за дигиталну економију и друштво, Дарина Маџарова, оснивача и директора стартапа Ucha.se, Стива Дана, ко-оснивача и директора компаније “Medical Realities” и Роберта Волкота, професора за иновације у “Kellogg Innovation Network”.

– Са великим поносом примам ову награду испред свог сјајног тима Фондације. Имајући у виду да су у конкуренцији били људи које изузетно ценим и који су постигли невероватне успехе на пољу едукације, ову награду доживљавам и као симболичну, јер од њих сам учила. Драго ми је да се све више људи придружује нашој мисији и вери да можемо да утичемо на побољшање економије и друштва тако што улажемо у образовање. Наша фондација је чврсто ка томе опредељена и последњих 10 година уложили смо значајна средства у различите пројекте да би деца добила адекватно образовање и боље услове за сва животна надметања која их чекају. Ако желимо децу шампионе својих живота – онда морамо да им пружимо знање и услове да буду јаке личности које ће бити спремне да мењају свет набоље.

Настављамо даље охрабрени овом наградом, као потврдом да смо на добром путу и да свуда, широм Европе и света, има људи који деле нашу мисију и вредности – рекла је Јелена.

На конференцији, која траје 26. и 27. јуна, присутно је чак 7000 посетилаца из 100 земаља, међу којима су и шефови држава, министри, градоначелници и чланови Европског парламента, инвеститори, иноватори, научници, а у програму је уприличен и избор 200 најочекиванијих стартапова у Евопи.

– Похвалила бих организаторе догађаја, који окупља људе који мењају свет на боље, а све се одржава у Софији, граду који значи мудрост. Надам се да ћемо и ми бити у стању да направимо промене и иновације нашим пројектом “Dare to be Original” – додала је директорка НДФ.

Жеља људи из Фондације је да деци из социјално угрожених средина омогуће да расту, да се играју и да се развијају у стимулативном, креативном и безбедном окружењу, истовремено учећи да поштују друге и брину о својој околини. У представљању Јелене Ђоковић, домаћин догађаја је истакао и да је она оснивач магазина Оригинал који пружа подршку младим људима да сањају и живе своје снове.

– Не треба сав терет у образовању стављати на плећа учитеља. На свима нама је део одговорности да учествујемо у том процесу, кроз различите улоге – родитеља, пријатеља, рођака, кроз посао. Свако од нас може да подели део свог знања и искуства на друге. Уосталом, феномен друштвених мрежа данас је толико популаран управо због те потребе да људи деле информације, искуства. Додуше, цео тај систем јесте отишао у другу крајност, али важност учења је нешто што се не мења, и не потпада под трендове – испричала је, између осталог, Јелена у панел разговору на тему образовања.

Извор: Портал Млади

Leave a comment