Министар омладине и спорта Вања Удовичић потписао је са представницима 22 града и општине уговоре за подршку јединицама локалне самоуправе у спровођењу омладинске локалне политике вредне скоро 40 милиона динара.

ФОТО: Танјуг
Министарство омладине и спорта издваја финансијска средства (39.613.559 динара) за укупно 22 пројекта, од 63 пријављена на конкурсу, из области омладинског сектора.
– Ово је прави начин на који можемо да побољшамо положај младих у јединицама локалне самоуправе, како да побољшамо али и да их подстицемо да напредују. Оваквим деловањем показујемо колико су млади данас важни и колику одговорност од њих очекујемо у наредном периоду –  рекао је Удовичић.
Он је додао да је циљ кроз јединице локалне самоуправе побољшати положај младих.
– Обнављањем канцеларија за младе, омладинских клубова, прављењем нових терена, подстицањем младих да се запосле, да се самозапосле, конкретније и брже дођу до самозапослења, подстичемо и њихов дух и то је начин на који шаљемо поруку да су млади саставни део друштва.
Удовичић је честитао представницима локалних самоуправа на пожртвованости и што схватају да су млади потенцијал за развој целог друштва.

-Хвала вам на томе, мислим да је ово само мали подстрек, као и да је ово показатељ да заједно можемо много тога да урадимо. И надам се ће квалитет живота, како младих тако и свих осталих бити бољи, сврсисходнији и да ће ово значити просперитет за младе – рекао је Удовичић.

Градови и општине са којим су потписани уговори су: Краљево, Чачак, Лозница, Зајечар, Рековац, Рача, Дољевац, Алексинац, Нова Варош, Крушевац, Ужице, Нови Сад, Сремска Митровица, Ивањица, Сомбор, Јагодина, Крагујевац, као и са градским општинама Земун, Обреновац, Чукарица, Врачар и Звездара.
Извор: Спортски журнал

Leave a comment