Више од 59 сати бесплатног музичког програма је пред нама.

Остало је још шест дана до почетка шеснаестог издања најпосећенијег фестивала у југоисточној Европи,  Belgrade Beer Феста, који се одржава од 15. до 19. августа на Ушћу. Организатори су се и ове године побринули да фестивалским садржајима привуку не само домаће, већ и стране госте.

Посети фестивал!

Ове године ће по први пут на три бине бити одржано 63 бесплатна концерта за пет дана тако да ће посетиоци уживати у укупно 59 сати и 20 минута музичког програма, који ће изводити око 400 музичара различитих жанрова и праваца, што је апсолутни рекорд фестивала. Поред музичког програма, у шест програмских зона биће организовани бројни други занимљиви садржаји, а на више од 80 штандова у понуди ће бити и преко 300 различитих пивских укуса произвођача из целог света.

Да би посетиоци могли да се препусте свим чарима фестивала и одговорно конзумирају све пивске укусе које желе, организатор, у сарадњи са компанијом Heineken Србија, и ове године, по шести пут реализује акцију „Друштво, ко вози кући?“, чији је чији је циљ промовисање важности одговорне конзумације.

Поред бесплатног превоза до четири кључне тачке у Београду, обезбеђени су безбедни долазак и повратак за посетиоце из Новог Сада, Ниша и Крагујевца. Посетиоци фестивала имаће прилику и да учествују у интересантним и едукативним активностима на тему одговорне конзумације, које их очекују на #EnjoyResponsibly зони у оквиру фестивала.

За време трајања фестивала ГСП Београд обезбедиће бесплатан градски превоз од и до фестивала са четири кључне тачке у Београду, а који ће бити усклађен са радним временом фестивала. Посетиоци ће пре почетка фестивала бити информисани о реду вожње градског превоза, као и о изменама режима саобраћаја и редовног градског превоза у улицама које су у близини фестивалског простора.

Још једно изненађење за посетиоце, у оквиру музичког програма фестивала је у суботу, 18. августа, када ће на Main stage-у наступити омиљени рок бенд из Новог Сада, Лове Хунтерс, а фестивал ће у недељу 19. августа затворити Ђорђе Давид.

Поред импозантног списка извођача и бројних занимљивости, посетиоце фестивала и ове године очекује међународна размена сувенира. Наиме, колекционари из Србије, након прошлогодишњег почетка успешне сарадње са Белграде Беер Фестом, организују Другу међународну размену пивских сувенира (чаша, кригли, флаша, подметача, етикета, чепова, лименки, отварача) у суботу 18. августа од 10 до 16 часова, на штанду Пауланера на Belgrade Beer Фесту. “Чланови удружења већ девет година посећују сличне скупове колекционара у свету, а ово је прилика да све њих окупимо у Београду. До сада су свој долазак потврдили колекционари из Бугарске, Грчке, Украјине, Пољске, Чешке, Словачке, Мађарске, Литваније, а имамо и госта из Либана, који први пут долази у Србију. Очекујемо ускоро и потврду доласка колекционара из Италије и Хрватске“, каже Божидар Чолић, потпредседник Удружења српских колекционари пивских чаша и сувенира.

Извор: Портал Млади

Leave a comment