Први Game Jam фестивал овог августа у новосадском Стартит Центру

Game Jam фестивал је заправо game jam који траје 21 дан, током којег ће учесници имати прилику да доживе потпуни indi game development од идеје, развоја, маркетинга до објављивања и рецензија.

               Посети Game Jam фестивал!

Сваке суботе од 11. августа до 1. септембра у термину од 12 до 19 часова, пријављени тимови ће имати прилику да дођу у новосадски Стартит Центар и одслушају предавања на тему game development-а од људи из индустрије. Након предавања биће одржана кратка feedback сесија, где ће тимови међусобно и заједно са предавачима дискутовати о тренутном стању њихових игара насталих током Jam-a, а вече ће бити настављено у новосадском Културном центру ЛАБ. Током суботњег дана учесници ће моћи да раде на играма у Стартиту, а осталим данима одакле год учесницима одговара (од своје куће, канцеларије, кафића, парка, coworking-а…).

Сваки тим ће на крају фестивала (1. септембра) своју игру уплоадовати у један уникатан bundle на itch.io, који ће се продавати за симболичну цену (претходно изгласану последњег дана фестивала), а од сваке продате копије ће добијати део зараде.

Пријава

Game Jam фестивал ће бити одржан од 11. августа до 1. септембра у новосадском Стартит Центру (Мирослава Антића 2). Присуство догађају је бесплатно, али је пријава обавезна попуном овог формулара.

Сви пријављени ће благовремено бити обавештени о прецизној сатници фестивала као и о детаљнијим правилима овог догађаја.

За све новости везане за Game Jam фестивал прати Indiestellar страницу као и њихов discord канал.

Извор: Инфостуд

Коментари

Leave a reply