У четвртак, 30. августа 2018. године у 19.00 у клубу Магистрала Дома културе Студентски град одржаће се представљање романа Соње Атанасијевић  „Велика лаж“ (Плато, 2017).

Нови роман Соње Атанасијевић је пред нама!

Учествују: Маријана Јовелић, Наташа Анђелковић и ауторка
Радња романа „Велика лаж“, који обрађује тематику савременог света у коме је зло потиснуло добро, морал и саосећање, испричана је из необичне перспективе ембриона који управо због овакве природе човека и друштва одлучује да се не роди. Ауторка описује свој роман као савремену, урбану причу која истражује како неолиберални капитализам и дубоко дехуманизовано, а високо технолошки развијено, друштво утичу на породицу, лјубав, слободу лјудског бића.

Соња Атанасијевић (1962, Лебане) дипломирала је на Економском факултету у Београду. Била је дугогодишња новинарка Тањуга. Пише романе, приче и есеје. Ауторка је романа „Они су остали“, „Црвени круг“, „Бекство из акваријума“, „Наранџе за Божану“, „Ко је убио Алфија“, „Ваздушни људи“, „Велика лаж“ и збирке прича „Крилата туга“. Добитница је награда Бранко Ћопић и Златни Хит Либер, а њена књижевна остварења била су у ужем и најужем избору за НИН-ову награду и Женско перо, као и у најужем избору за награде Исидориним стазама и Мирослав Дерета. Њена проза превођена је на енглески, бугарски, румунски и македонски језик.

Извор: Фејсбук

Leave a comment